Mi történt a Megasztár 1 elfeledett versenyzőivel?
Meglepő sztorik
Van, akiből sztár lett és van, akinek az élete egészen máshogy alakult - mi történt a Megasztár 1 tehetségeivel?

2003-ban egy egész ország szurkolt a 12 döntősnek, akiket több száz versenyző közül választott ki a zsűri, hogy az Ország Hangja címért versenyezzenek. A Megasztár volt az első olyan tehetségkutató verseny, mely a legnépszerűbb külföldi tévéshow-kra épült, és óriási bevételt hozott a TV2-nek.

Kandech Evelyne
Mujahid Zoltán
Schmidt Vera
Nagy Edmond

A résztvevők egytől egyig hétköznapi emberek voltak, egyszerű fiatalok, akiket pillanatok alatt a szívébe zárt a közönség. Sokan belőlük ma már igazi popsztárok, ám akad a döntősök között olyan is, akinek a sors mást tartogatott.

Kandech Evelyne

A 26 éves lány gyerekkorától kezdve zenei pályára készült. Zeneelméletet tanult, kórusokban énekelt, csellózott, később felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical-operett szakára, ám sajnos sikertelenül. Evelyne - akinek édesapja Sierra Leonéből származik - az Asian Dub Foundation 1000 mirrors című számával jutott be a Megasztár 12 döntőse közé. Gyönyörű hangjával és kedves, vidám természetével elbűvölte a zsűrit és a közönséget egyaránt. A verseny nyolcadik fordulójában Ganxta Zolee-val énekelt duettet, és végül a negyedik helyen végzett.

A Megasztár válogatásalbumok és turnék után a Ruttkai Éva Színházban szerepelt olyan zenés darabokban, mint az Apáca Show. Ezt követően saját zenés-mesés gyerekműsorával szerepelt a Szerencsi Éva Stúdióban, és Suli Buli címen gyereklemezt is megjelentetett. Jelenleg a triphop zenét játszó Toybox énekesnője.

A Megasztár forgatása alatt Evelyne szoros barátságot kötött a későbbi nyertessel, Tóth Verával, épp ezért rendkívül kellemetlenül érintette, amikor 2007-ben elterjedt a hír, hogy Vera és kedvese, Dobi miatta szakítottak.

Mujahid Zoltán

A 30 éves egykori megasztáros Pakisztánban született, édesapja pakisztáni, édesanyja magyar. Szülővárosában, Karacsiban már kiskorától indiai zenét tanult, és sikereket ért el a helyi tehetségkutató versenyeken. 11 éves volt, amikor családjával Magyarországra költöztek, itt folytatta zenei tanulmányait. Iskolájában musicalstúdiót alapított, később pedig jazzénekkel kezdett foglalkozni. A középiskola után jazz-konzervatóriumot végzett, majd a Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszakán diplomázott 2008-ban.

A Megasztár 1-ben a jóképű srác a hatodik helyen végzett, és nagy népszerűségnek örvendett a hölgyek körében. Miután zongorakísérettel előadta saját dalát, Presser Gábor meghajlással köszöntötte, és kollégának szólította. A műsor után Zoli kiadott egy nagylemezt, ám a reflektorfényből hamar kiszorult. Ennek ellenére nem adja fel álmait, jelenleg is új albumon dolgozik, közben pedig egy zeneiskolában tanít. Tavaly jelentkezett az Eurovíziós Dalfesztiválra, sikertelenül. A tehetségkutató műsor után egy ideig az a hír járta, hogy Tóth Verával több van közöttük barátságnál, ám soha nem derült ki, mi igaz a pletykákból.

Schmidt Vera

A 28 éves miskolci lány muzikális családból származik. Édesapja tanította gitározni, nővérével pedig családi és iskolai ünnepeken léptek fel. Furulyázni, zongorázni és gitározni is tanult, a középiskolai évek alatt saját zenekart alapított. Amatőr fesztiválokon és környékbeli városokban léptek fel, mígnem Vera elhatározta, hogy szerencsét próbál a Megasztárban. Természetes egyszerűségével és szívhez szóló dalaival a csinos lány elbűvölte a zsűrit, és a versenyben az ötödik helyig jutott. Ezután Jamie Winchester és Hrutka Róbert vezérletével készítette el első saját lemezét Nézhetnélek címmel. A két neves zenész segített Verának megszervezni önálló zenekarát, akikkel azóta is Schmidt Vera és Zenekara néven koncertezik.

A matematika szakos egyetemista már a verseny idején is nyíltan felvállalta vallásos értékrendjét, és a mai világban szokatlan módon azt is megfogadta, ártatlanságát majd leendő férjének adja.

Vera és kedvese, Kovács Csaba 2007-ben házasodtak össze, tavaly pedig megszületett kisfiuk, Bendegúz. Az énekesnő korábban elmondta, az örökbefogadáson is gondolkozik, de nem azért, mert ez manapság olyan divatos sztárkörökben, hanem azért, mert valóban segíteni szeretne a rászoruló gyerekeknek.

Nagy Edmond

A magyar Tom Jones-nak becézett énekes 1978-ban született Siófokon, és ő volt az, aki a Megasztár1-ben teljesen levette a lábáról Somát, az egyetlen női zsűritagot. Közvetlen, vidám stílusa és szexi énekhanggal kiegészülő, férfias sármja igen népszerűvé tette Edmondot, akiről az első pillanatban látszott, hogy vérében van a szórakoztatás. Nem csoda, hiszen családja több generáció óta neves cirkuszi előadóművészekből áll, és az ő fiatal évei is a porondon teltek. Gyerekként beutazta Magyarországot és fél Európát, de közben a tanulmányait sem hanyagolta el.

Edmond ekkoriban zenei pályára készült, trombitálni tanult, és egy váratlan felkérés sikere döbbentette rá, hogy az énekesi pálya az, amire igazán vágyik. A Megasztár óta két lemeze és több videoklipje is megjelent. Emellett profi testépítő, a Médiaválogatott tagjaként a munkahelyi sportot népszerűsítő program elkötelezett támogatója.

A férfias énekest nagy nőfalónak tartják, amit nemrégiben ő is megerősített, amikor egy tévéműsorban elárulta, hogy egyszerre öt barátnője van.

Megasztár 5 szombat esténként a TV2-n 19:30-kor!

Kövesd a Megasztárt az interneten is, ha friss hírekre, érdekességekre vágysz, kattints ide!

Fotók: Europress
(%oldalmero(503661, 409980)%)

Ezt is szeretjük