Íme, Medveczky Ilona pazar otthona – Elámulsz, hol él a díva
Medveczky Ilona otthona minden évben pazar díszítést kap karácsonyra.

medveczky-ilona-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Medveczky Ilona minden évben pazar karácsonyi dekorációval készül otthonában az ünnepekre és az adventi időszakra. A 77 éves díva háza belülről úgy néz ki, mintha egy karácsonyi boltban lennénk: több tetőtől talpig feldíszített karácsonyfa, megszámlálhatatlan fényfüzér, karácsonyi figurák, girlandok és díszek varázsolják ragyogóvá a helyiségeket.

Azért is ennyire fontos számára a karácsonyi díszítés, mert gyerekkorában nagyon szegények voltak, egyszer semmit nem kért az édesapjától, csak egy karácsonyfát. 

- Pest éhezett, a második világháború nagyban dúlt, és mi is nagyon szegények voltunk. Semmi mást nem kértem édesapámtól, csak egy karácsonyfát. Meg is kaptam, méghozzá nem is akármilyet, hatalmasat... Habár nem volt egy darab díszünk se, szerencsére kreatív család voltunk, így csüggedés helyett inkább feltaláltuk magunkat: édesanyám előásott egy csomag háztartási vattát, és egy éjszakán keresztül kis vattagilisztákat sodorva behavaztuk az egész fát. Ajándék nem volt, arra sem emlékszem mit ettünk, mégis boldogok voltunk - emlékezett vissza a Star magazin decemberi számában az 1941 márciusában született Medveczky Ilona. 

- Mire beköszönt a december, én már mindennel készen vagyok. Lecipeltem a legfelső emeletről az összes díszt, a műfenyőket, a betlehemet és a többi kiegészítőt. Mindennek megvan a pontos helye, minden évben igyekszem ugyanúgy berendezni a házat – nyilatkozta a táncművész tavaly decemberben a  Ripostnak .

Medveczky Ilona azt mondta, már ősszel megkezdi a készülődést az ünnepre, mert hetekig tartó, hatalmas munka, mire feldíszíti az óriási házát. Elfárad, de örömét is leli a dekorálásban, mert imádja az ünnep hangulatát. Már nem élnek rokonai, de amikor körülveszik a gyönyörűen feldíszített karácsonyfák, úgy érzi, elhunyt szerettei is vele vannak.

Ezt is szeretjük