Máté Péter özvegye szívszorító vallomást tett - 35 évig nem beszélt erről
Máté Péter azt tervezte, hogy feladja énekesi karrierjét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Máté Péter az egyik legtehetségesebb magyar zenész volt, olyan örökzöld slágereket köszönhetünk neki, mint a Most élsz, az Elmegyek, az Egyszer véget ér vagy a Majdnem szerelem volt. Szeptemberben lesz 35 éve, hogy nincs köztünk a tragikusan fiatalon elhunyt művész, aki csupán 37 éves volt, amikor végleg lehunyta szemeit. Számait még most is sokan szeretik, többen a mai napig eljátszanak a gondolattal, még mennyi mindent érhetett volna el, ha tovább élhetett volna. Ezt persze, már sosem tudhatjuk meg, ám a népszerű énekes özvegye, Edit a Blikknek bevallotta, mit tervezett a férje közvetlenül a halála előtt. Erről még sosem beszélt.

Fel akarta adni a karrierjét

Az özvegy szerint nagyon boldogan éltek együtt még a megélhetési nehézségek ellenére is, hiszen énekes férje sokáig nagyon kevés pénzért lépett fel különféle rendezvényeken és esküvőkön.

- Halála előtt két évvel kezdett egy kicsit jobban menni anyagilag, felfedezték, kezdték megbecsülni, népszerű lett. Mégis úgy döntött, abbahagyja az éneklést, aztán a hangszerelés, a zeneszerzés és a színház felé fordul - mondta a lapnak.

Az asszony, miután megözvegyült, soha többé nem ment férjhez. Számára az volt a természetes, hogy csak egyetlen férje van, és az a zenész. 15 éven át szerették egymást, elmondta, hogy nagy szerelem volt az övék. Emiatt is volt nehéz számára feldolgozni férje elvesztését.

- A halála után hosszú évekig képtelen voltam megnézni a fényképeinket, meghallgatni a dalait. Sokat beszéltem hozzá, néha a nehezebb időkben kimondottan dühösen: miért hagytál itt?! Ma viszont már megnyugtat a hangja, szeretem a dalait, nagyon jólesik, hogy példaképnek tekintik és szeretik őt a fiatal zenészek - tette hozzá.

Edit asszony napjainkban sok időt tölt három unokájával, Gergővel, Kamillával és Danival, illetve két felnőtt lányával, Dorkával és Edittel. Nagy szeretetben élnek, megjegyezte, Máté Péter, ha az egekből látja őket, biztosan nagyon büszke rájuk.

Ezt is szeretjük