A magyar színésznő meztelenre vetkőzött - Sándor Pál rendező kedvéért ezt is vállalta
Martinovics Dorina ezért vállalta, hogy levetkőzik a Vándorszínészek című filmben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Martinovics Dorina játssza a legendás rendező, Sándor Pál február elején bemutatott, Vándorszínészek című filmjének női főszerepét. A 36 éves színésznő a Kossuth-díjas rendező kedvéért azt is vállalta, hogy meztelenül szerepel egy jelenetben. Garami Gábornak a Potyautasban azt mesélte, már a castingon szóba került, hogy lesz egy jelenet, melyben látszódna a melle. 

A romantikus road movie-ban a vándorszínészekhez csatlakozó katonaszökevény fürdik és úszik egyet. Mohai Tamás is meztelenül gázol a folyóban, ebben a jelenetben tűnik fel Martinovics Dorina is ruhátlanul.

martinovics-dorina-vandorszineszek
Fotó: Schumy Csaba

- Ez főleg ízlésen múlik. Sándor Pál nem csinálna olyat, amibe nem mennék bele. Ő nem tudna olyat kitalálni, amiről nem gondolnám, hogy céllal tesszük, és nem öncélú a dolog. Nem különösebben szeretek vetkőzni, alapvetően nagyon szégyenlős vagyok, de azt gondoltam, hogy ezért a filmért és jelenetért megérte - mondta. 

- Van olyan színházi darab, amiben azt gondolom, ne vetkőzzenek a színészek. Azt érzem, hogy szerencsétlen színészkolléga ott áll, nincs oka, és engem, mint nézőt is kizökkent. De egy Mester és Margaritát nem lehet meztelenség nélkül megcsinálni. Vagyis meg lehet, de ott meg az zavar, mert nekem hozzátartozik, hogy egy bizonyos jelenet arról szól, hogy Margaritát levetkőztetik. A Mesél a bécsi erdőben is van olyan rész, amihez hozzátartozik, a többibe meg nem kell - fejtette ki, szerinte mikor szükséges, hogy valaki egy szerep kedvéért levesse a ruháit. 

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, 78 éves filmrendező több mint tíz éve forgatott utoljára. A Szeressétek Ódor Emíliát!, a Régi idők focija vagy a Ripacsok alkotójának legutóbbi filmjét, a Noé bárkáját 2007-ben mutatták be. A díszbemutatón így nemcsak a Vándorszínészek szereplői, de a rendező korábbi filmjeinek szereplői, illetve annyi magyar színész és filmrendező jelent meg, hogy az ritkaságszámba megy. 

Ezt is szeretjük