Fotók: ma 41 éves Egerszegi Krisztina! Vonzó nő lett mindenki Egérkéjéből
Ma ünnepli 41. születésnapját Egerszegi Krisztina.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma 41 éves Egerszegi Krisztina, mindenki Egérkéje. Ötszörös olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok úszó, egyike a modern olimpiák legsikeresebb magyar sportolóinak és a legfiatalabb magyar olimpiai bajnok egy személyben.

A leghíresebb hozzá kötődő mondat Vitray Tamástól származik, aki így bíztatta az akkor még csak 14 éves úszónőt az 1988-as szöuli olimpián: "Gyere Egérke! Gyere kicsi lány!"

Egerszegi Krisztina 1999 májusában férjhez ment, 2000-ben megszületett kisfia, Bálint, 2002-ben Barnabás, majd 2004-ben lánya, Zille. Mióta főállású anyuka lett, azóta nem is nagyon szerepel a médiában.

- Amíg sportoltam, kötelességem volt kiszolgálni a médiát is, és eleget kellett tennem különböző felkéréseknek. Miután pedig visszavonultam, nem versenyeztem, nem volt miről beszélnem. (...) Azzal, hogy sportoltam, nagyon sok dolgot megtanultam, az egyik legfontosabb az, hogy mindig legyen célom, amit szeretnék elérni. Ez most leginkább a családdal kapcsolatos, hiszen amikor valaki szülő, anya lesz, onnantól kezdve komoly felelősséggel tartozik másokért. - mondta az úszónő egy korábbi interjúban.

Nem csak úszónő és anyuka, hanem nagybetűs nő is, aki a medencén kívül nagyon vonzó, gyermekei világra jöttével teljesedett ki igazán.

Nézd meg képes összeállításunkban, hogy hogyan festenek civilben a leghíresebb magyar úszónők!

Címlapkép: Magyar Fotóarchívum

A 2015-ös Story-gála sztárjai

Nézd meg, milyen ruhákban jelentek meg a sztárok a 16. Story-gálán!

Ezt is szeretjük