Már 54 éves Elke nővér! Így néznek ki most A klinika főszereplői és magyar hangjuk
Fotók!
Így néznek ki A klinika szereplői és szinkronhangjaik.

Dia

	Elke nővér, azaz Barbara Wussow 54 éves, és a mai napig forgat. Gyakran látható Rosamunde Pilcher-filmekben, de színházban is játszik. A név nem véletlenül cseng ismerősen, édesapja volt a Klaus Brinkmann professzort alakító Klausjürgen Wussow.	Az őt szinkronizáló 56 éves Balogh Erika Jászai Mari-díjas színésznő. Számos színházi darabban feltűnt, és jelenleg is aktív. Szinte az összes népszerű sorozatban hallhattuk a hangját, a Baywatch-ban, a Rex felügyelőben, A Gouldenburgok örökségében, a Merlose Placeben, az X-aktákban, de még a Született feleségekben is szinkronizált.

Elke nővér, azaz Barbara Wussow 54 éves, és a mai napig forgat. Gyakran látható Rosamunde Pilcher-filmekben, de színházban is játszik. A név nem véletlenül cseng ismerősen, édesapja volt a Klaus Brinkmann professzort alakító Klausjürgen Wussow.

Az őt szinkronizáló 56 éves Balogh Erika Jászai Mari-díjas színésznő. Számos színházi darabban feltűnt, és jelenleg is aktív. Szinte az összes népszerű sorozatban hallhattuk a hangját, a Baywatch-ban, a Rex felügyelőben, A Gouldenburgok örökségében, a Merlose Placeben, az X-aktákban, de még a Született feleségekben is szinkronizált.

Dia

	A sorozat főszereplőjét, Brinkmann professzort alakító színész, Klausjürgen Wussow nyolc éve nincs köztünk. Egészen 2005-ig aktívan ténykedett, ám lassan elhatalmasodó agysorvadása következtében 78 éves korában elhunyt.	Az őt szinkronizáló színész az idén 79 éves Bács Ferenc, aki számos tévé- és játékfilmben szerepelt. Ő adta a hangját Tigrisnek a Micimackóból, továbbá ő szinkronizálta legtöbbször Ian McKellent.

A sorozat főszereplőjét, Brinkmann professzort alakító színész, Klausjürgen Wussow nyolc éve nincs köztünk. Egészen 2005-ig aktívan ténykedett, ám lassan elhatalmasodó agysorvadása következtében 78 éves korában elhunyt.

Az őt szinkronizáló színész az idén 79 éves Bács Ferenc, aki számos tévé- és játékfilmben szerepelt. Ő adta a hangját Tigrisnek a Micimackóból, továbbá ő szinkronizálta legtöbbször Ian McKellent.

Fotó: Bács Ferenc hivatalos weboldal

Dia

	Gaby Dohm már 71 éves, de még mindig fantasztikusan jó néz ki. 1971 óta számos filmben felbukkant, az igazi sikert mégis az orvossorozat hozta el számára. Népszerűsége töretlen, máig játszik sorozatokban, jelenleg az Utta Danella címűben.	Magyar hangja, a 69 éves Földessy Margit rendezőként és színésznőként is aktívan tevékenykedett a színpadon és a televízióban egyaránt, emellett színiiskolájából számos tehetség került ki. Leghíresebb szinkronszerepei Christa Brinkmannon kívül a Csengetett, Mylord? Lady Agathája, A nők a pult mögött Annája és a Micimackó Malackája voltak.

Gaby Dohm már 71 éves, de még mindig fantasztikusan jó néz ki. 1971 óta számos filmben felbukkant, az igazi sikert mégis az orvossorozat hozta el számára. Népszerűsége töretlen, máig játszik sorozatokban, jelenleg az Utta Danella címűben.

Magyar hangja, a 69 éves Földessy Margit rendezőként és színésznőként is aktívan tevékenykedett a színpadon és a televízióban egyaránt, emellett színiiskolájából számos tehetség került ki. Leghíresebb szinkronszerepei Christa Brinkmannon kívül a Csengetett, Mylord? Lady Agathája, A nők a pult mögött Annája és a Micimackó Malackája voltak.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Dia


            	A 60 éves Udo Brinkmannt megformáló színész, Sascha Hehn A klinikán kívül az Álomhajó című sorozattal is sikert aratott. 1994-ben pedig ismét orvosnak állt, amikor a Frauenarzt - amelyet három éven át adott a német televízió - nőgyógyásza, Markus Merthin lett. A színész azóta is állandó szereplője a német tévéfilmeknek, valamint szinkronszínészként is tevékenykedik, Németországban például ő volt Shrek hangja.
            	A hangját adó, 66 éves Nagy Gábor színpadi szerepeivel vált ismertté. Viszonylag kevés szinkronszerepet vállalt, de érdekes tény, hogy A klinikában és az Álomhajóban is ő szinkronizálta Sascha Hehnt.

A 60 éves Udo Brinkmannt megformáló színész, Sascha Hehn A klinikán kívül az Álomhajó című sorozattal is sikert aratott. 1994-ben pedig ismét orvosnak állt, amikor a Frauenarzt - amelyet három éven át adott a német televízió - nőgyógyásza, Markus Merthin lett. A színész azóta is állandó szereplője a német tévéfilmeknek, valamint szinkronszínészként is tevékenykedik, Németországban például ő volt Shrek hangja.

A hangját adó, 66 éves Nagy Gábor színpadi szerepeivel vált ismertté. Viszonylag kevés szinkronszerepet vállalt, de érdekes tény, hogy A klinikában és az Álomhajóban is ő szinkronizálta Sascha Hehnt.

Fotó: Turay Ida Színház

Dia

	A Hildegard nővért alakítő Eva Maria Bauer 2006-ban, 82 éves korában hunyt el. Bár a színésznő számos német tévéfilmben szerepelt hosszú pályafutása alatt, az igazi népszerűséget számára is A klinika sorozat hozta meg.	Pásztor Erzsi színházi szerepeinek felsorolásához egy egész nap is kevés lenne. A 78 éves színésznő Kossuth- és Jászai Mari-díjat is kapott. Szinkronszerepeivel olyan ikonikus karaktereket formált meg, mint a Csengetett, Mylord? Mrs. Liptonja vagy a Downton Abbey Violet Crawley-ja.

A Hildegard nővért alakítő Eva Maria Bauer 2006-ban, 82 éves korában hunyt el. Bár a színésznő számos német tévéfilmben szerepelt hosszú pályafutása alatt, az igazi népszerűséget számára is A klinika sorozat hozta meg.

Pásztor Erzsi színházi szerepeinek felsorolásához egy egész nap is kevés lenne. A 78 éves színésznő Kossuth- és Jászai Mari-díjat is kapott. Szinkronszerepeivel olyan ikonikus karaktereket formált meg, mint a Csengetett, Mylord? Mrs. Liptonja vagy a Downton Abbey Violet Crawley-ja.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Dia

	Jochen Schroeder számára az ápoló, Misha szerepe hozta meg az ismertséget. A színész több bűnügyi sorozatban és tévéfilmekben szerepelt. 1983-ban saját rocklemezt adott ki. Saját színházat is alapított három városban, de 2010-re mindegyiket be kellett zárnia, azóta vendégjátékokat szervez.	Szinkronhangja, Pusztaszeri Kornél olyan színészeknek adta már a hangját, mint Martin Lawrence és Jackie Chan, de Pumuklit is ő szólaltatta meg. Főként klasszikus színházi szerepekben láthattuk, jelenleg a Madách Színházban játszik.

Jochen Schroeder számára az ápoló, Misha szerepe hozta meg az ismertséget. A színész több bűnügyi sorozatban és tévéfilmekben szerepelt. 1983-ban saját rocklemezt adott ki. Saját színházat is alapított három városban, de 2010-re mindegyiket be kellett zárnia, azóta vendégjátékokat szervez.

Szinkronhangja, Pusztaszeri Kornél olyan színészeknek adta már a hangját, mint Martin Lawrence és Jackie Chan, de Pumuklit is ő szólaltatta meg. Főként klasszikus színházi szerepekben láthattuk, jelenleg a Madách Színházban játszik.

Fotó: ISzDb
Ezt is szeretjük
Fotó: