Az elmúlt 50 év legendás magyar műsorvezetői

Nézd meg képgalériánkban a magyar televíziózás legendás arcait.

Dia

 	Vágó István 	Az eredetileg gyógyszer-vegyészmérnök végzettségű műsorvezető tévés pályafutása 1976-ban kezdődött. Olyan népszerű műsoroknak köszönheti ismertségét, mint az Álljunk meg egy szóra vagy a Legyen Ön is milliomos. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Vágó István »

Vágó István

Az eredetileg gyógyszer-vegyészmérnök végzettségű műsorvezető tévés pályafutása 1976-ban kezdődött. Olyan népszerű műsoroknak köszönheti ismertségét, mint az Álljunk meg egy szóra vagy a Legyen Ön is milliomos.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Vágó István »

Dia

 	Knézy Jenő 	A 2003-ban elhunyt Knézy Jenő hazánk egyik legismertebb sportriportere volt, aki évtizedeken keresztül tudósított a világ legfontosabb sporteseményeiről. Jó estét, jó szurkolást köszöntése ma már szállóige.

Knézy Jenő

A 2003-ban elhunyt Knézy Jenő hazánk egyik legismertebb sportriportere volt, aki évtizedeken keresztül tudósított a világ legfontosabb sporteseményeiről. Jó estét, jó szurkolást köszöntése ma már szállóige.

Dia

 	Vámos Miklós 	Hazánk népszerű regényírója 1995 és 2003 között dolgozott televíziós műsorvezetőként, ezekben az években többek között a Lehetetlen, a Rögtön jövök és a 2 ember című produkciók házigazdája volt.

Vámos Miklós

Hazánk népszerű regényírója 1995 és 2003 között dolgozott televíziós műsorvezetőként, ezekben az években többek között a Lehetetlen, a Rögtön jövök és a 2 ember című produkciók házigazdája volt.

Dia

 	Friderikusz Sándor 	A Prima Primissima-díjas újságíró és tévésztár nevéhez a talkshow műfajának hazai meghonosítása fűződik. Az elmúlt évtizedek során több jelentős tévéműsor házigazdája volt, amelyek közül kiemelkedik a Friderikusz Show, Az én mozim, illetve A szólás szabadsága, 2012-ben pedig a Legyen Ön is milliomos műsorvezetői székébe ül. 	Kapcsolódó sztárlexikon: 	Ilyen volt, ilyen lett: Friderikusz Sándor »

Friderikusz Sándor

A Prima Primissima-díjas újságíró és tévésztár nevéhez a talkshow műfajának hazai meghonosítása fűződik. Az elmúlt évtizedek során több jelentős tévéműsor házigazdája volt, amelyek közül kiemelkedik a Friderikusz Show, Az én mozim, illetve A szólás szabadsága, 2012-ben pedig a Legyen Ön is milliomos műsorvezetői székébe ül.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Friderikusz Sándor »

Dia

 	Kepes András 	Az Apropó és a Desszert című műsorok szerkesztője és vezetője riporterként is beírta magát a magyar televíziózás történetébe, hiszen ő tudósított először a Cannes-i Filmfesztiválról, és olyan legendákkal készített interjút, mint Sophia Loren, Woody Allen vagy Gabriel García Márquez.

Kepes András

Az Apropó és a Desszert című műsorok szerkesztője és vezetője riporterként is beírta magát a magyar televíziózás történetébe, hiszen ő tudósított először a Cannes-i Filmfesztiválról, és olyan legendákkal készített interjút, mint Sophia Loren, Woody Allen vagy Gabriel García Márquez.

Dia

 	Dévényi Tibor 	Az eredetileg parodistának készülő Dévényi Tibor zenei riporterként kezdte karrierjét, majd a hetvenes években hazánk egyik első lemezlovasa lett. Országos népszerűségét a Három kívánságnak köszönheti.

Dévényi Tibor

Az eredetileg parodistának készülő Dévényi Tibor zenei riporterként kezdte karrierjét, majd a hetvenes években hazánk egyik első lemezlovasa lett. Országos népszerűségét a Három kívánságnak köszönheti.

Dia

 	Déri János 	A 41 évesen, 1992-ben elhunyt műsorvezető nevéhez a nyolcvanas évek olyan sikeres tévés produkciói fűződnek, mint az Ez + Az és a Nulladik típusú találkozások. Halála előtt néhány nappal azt mondta, hogy három év múlva senki sem fog már rá emlékezni, de nem lett igaza. A róla elnevezett Déri János-díjat minden évben a kimagasló közéleti szereplőknek ítélik oda.

Déri János

A 41 évesen, 1992-ben elhunyt műsorvezető nevéhez a nyolcvanas évek olyan sikeres tévés produkciói fűződnek, mint az Ez + Az és a Nulladik típusú találkozások. Halála előtt néhány nappal azt mondta, hogy három év múlva senki sem fog már rá emlékezni, de nem lett igaza. A róla elnevezett Déri János-díjat minden évben a kimagasló közéleti szereplőknek ítélik oda.

Dia

 	Antal Imre 	A 2008-ban elhunyt zongoraművész és színész-humorista tanította zenélni a nyolc éves Presser Gábort. Vitray Tamással évtizedeken keresztül vezette a szilveszteri kabarékat, 1980-tól pedig a Szeszélyes évszakokban nevettette meg a nézőket.

Antal Imre

A 2008-ban elhunyt zongoraművész és színész-humorista tanította zenélni a nyolc éves Presser Gábort. Vitray Tamással évtizedeken keresztül vezette a szilveszteri kabarékat, 1980-tól pedig a Szeszélyes évszakokban nevettette meg a nézőket.

Dia

 	Frei Tamás 	Az ismert újságíró-műsorvezető 1996-ban indította útjára a Frei-dosszié című műsorát, amely a hazai televíziós történetének egyik legnézettebb és legtovább sugárzott műsora volt egészen a 2008-as utolsó adásig. 	Kapcsolódó cikk: 	Nem bánta meg a válást! Frei Tamás őszintén mesélt új párkapcsolatáról »

Frei Tamás

Az ismert újságíró-műsorvezető 1996-ban indította útjára a Frei-dosszié című műsorát, amely a hazai televíziós történetének egyik legnézettebb és legtovább sugárzott műsora volt egészen a 2008-as utolsó adásig.

Kapcsolódó cikk:
Nem bánta meg a válást! Frei Tamás őszintén mesélt új párkapcsolatáról »

Dia

 	Havas Henrik 	A Heti hetes sztárja 1989-ben mutatkozott be műsorvezetőként az egykori Nap TV reggeli műsorában, hazánkban szokatlanul szókimondó és kendőzetlen stílusával pedig azóta is megosztja a nézőket. 	Kapcsolódó cikk: 	Meglepő! Magyar sztárok eredeti foglalkozásai »

Havas Henrik

A Heti hetes sztárja 1989-ben mutatkozott be műsorvezetőként az egykori Nap TV reggeli műsorában, hazánkban szokatlanul szókimondó és kendőzetlen stílusával pedig azóta is megosztja a nézőket.

Kapcsolódó cikk:
Meglepő! Magyar sztárok eredeti foglalkozásai »

Dia

 	Juszt László 	Még középiskolás korában kezdett újságírással foglalkozni, az elmúlt évtizedek során pedig dolgozott a Magyar Rádiónál és a Magyar Televíziónál, önálló műsorai közül a Kriminális és A tévé ügyvédje a legemlékezetesebbek.

Juszt László

Még középiskolás korában kezdett újságírással foglalkozni, az elmúlt évtizedek során pedig dolgozott a Magyar Rádiónál és a Magyar Televíziónál, önálló műsorai közül a Kriminális és A tévé ügyvédje a legemlékezetesebbek.

Dia

 	B. Tóth László 	Karrierjét műszerészként kezdte, a nyolcvanas évek elején pedig a Magyar Rádió munkatársa lett. 1984-től vezette a Petőfi Rádión a Poptarisznyát, de ő volt az Egymillió fontos hangjegy és a Rockstúdió című tévéműsorok vezetője is.

B. Tóth László

Karrierjét műszerészként kezdte, a nyolcvanas évek elején pedig a Magyar Rádió munkatársa lett. 1984-től vezette a Petőfi Rádión a Poptarisznyát, de ő volt az Egymillió fontos hangjegy és a Rockstúdió című tévéműsorok vezetője is.

Dia

 	Vitray Tamás 	A Kossuth-díjas újságíró és riporter évtizedeken keresztül tudósított az olimpiákról, emellett olyan műsorokkal írta be nevét a magyar televíziózás történetébe, mint a Hogy is van ez, a Csak ülök és mesélek vagy a Kapcsoltam. 	Kapcsolódó cikk: 	Fotók! Gyönyörű nővé érett Vitray Tamás nevelt lánya »

Vitray Tamás

A Kossuth-díjas újságíró és riporter évtizedeken keresztül tudósított az olimpiákról, emellett olyan műsorokkal írta be nevét a magyar televíziózás történetébe, mint a Hogy is van ez, a Csak ülök és mesélek vagy a Kapcsoltam.

Kapcsolódó cikk:
Fotók! Gyönyörű nővé érett Vitray Tamás nevelt lánya »

Dia

 	Juhász Előd 	A zenetörténészként végzett Juhász Előd a hatvanas években kezdett dolgozni a Magyar Rádiónál, 1981 és 2002 között pedig a Magyar Televízió Zenebutik-zenehíd című műsorát vezette.

Juhász Előd

A zenetörténészként végzett Juhász Előd a hatvanas években kezdett dolgozni a Magyar Rádiónál, 1981 és 2002 között pedig a Magyar Televízió Zenebutik-zenehíd című műsorát vezette.

Dia

 	Kudlik Júlia 	A népszerű bemondó-műsorvezetőnő országos ismertségét a Deltának köszönhette, amiben több mint harminc éven keresztül láthattuk, de emellett ő volt a Juli suli és a Gazdit keresünk szerkesztője, műsorvezetője is.

Kudlik Júlia

A népszerű bemondó-műsorvezetőnő országos ismertségét a Deltának köszönhette, amiben több mint harminc éven keresztül láthattuk, de emellett ő volt a Juli suli és a Gazdit keresünk szerkesztője, műsorvezetője is.

Dia

 	Bay Éva 	A mosolygós műsorvezető 1976 óta televíziózik. Kecskemétről indult, eredetileg előadóművésznek készült és esztétikát tanult. Egy véletlen folytán került képernyőre, de neve és arca azóta összeforrt a közszolgálati televíziózással. Volt bemondó, híradó műsorvezető, az Ablak munkatársa és a lottósorsolások háziasszonya.

Bay Éva

A mosolygós műsorvezető 1976 óta televíziózik. Kecskemétről indult, eredetileg előadóművésznek készült és esztétikát tanult. Egy véletlen folytán került képernyőre, de neve és arca azóta összeforrt a közszolgálati televíziózással. Volt bemondó, híradó műsorvezető, az Ablak munkatársa és a lottósorsolások háziasszonya.

Dia

 	Dömsödi Gábor 	Dömsödi Gábor közgazdaságtant és újságírást tanult, tévés karrierjét a Magyar Televíziónál kezdte. A többség a Névshowr című műsor egyik házigazdájaként ismeri.

Dömsödi Gábor

Dömsödi Gábor közgazdaságtant és újságírást tanult, tévés karrierjét a Magyar Televíziónál kezdte. A többség a Névshowr című műsor egyik házigazdájaként ismeri.

Dia

	Váczi Gergő	A TV2 Magellán és Borkultusz című műsoraiból ismert műsorvezető. 

Váczi Gergő

A TV2 Magellán és Borkultusz című műsoraiból ismert műsorvezető. 

Fotó: Fotó: TV2 Sajtószoba

Dia


            	Rózsa György
            	Rózsa György 1971-ben került a Magyar Televízióhoz, ahol olyan nagy sikerű műsorokat vezetett, mint a Leg, leg, leg, a Top Show vagy a Kapcsoltam - utóbbit Vitray Tamástól vette át.

Rózsa György

Rózsa György 1971-ben került a Magyar Televízióhoz, ahol olyan nagy sikerű műsorokat vezetett, mint a Leg, leg, leg, a Top Show vagy a Kapcsoltam - utóbbit Vitray Tamástól vette át.

Fotó: TV2
Ezt is szeretjük
Fotó: