Az elmúlt évtizedek leghíresebb magyar énekesnői
Dolly, Halász Judit vagy Koncz Zsuzsa - csak néhány azon énekesnők közül, akik az elmúlt 30-40 évben futottak be.

Dia

	Dolly	Az eredetileg Renczi Mária néven született énekesnő már a Hungáriával szép sikereket ért el, 1983-ban aztán megalakult a Dolly Roll, amelynek a mai napig énekesnője.	Kapcsolódó cikk:	Bájos fotó! Felismered a cuki kislányban az ismert magyar énekesnőt? »

Dolly

Az eredetileg Renczi Mária néven született énekesnő már a Hungáriával szép sikereket ért el, 1983-ban aztán megalakult a Dolly Roll, amelynek a mai napig énekesnője.

Kapcsolódó cikk:
Bájos fotó! Felismered a cuki kislányban az ismert magyar énekesnőt? »

Dia

 	Koncz Zsuzsa 	Pályafutása a hatvanas évek elején megrendezett Ki mit tud?-dal kezdődött, a hetvenes években pedig már nemcsak hazánkban, hanem külföldön is elismert előadóművésznek számított. Munkássága elismeréseként 2008-ban Kossuth-díjjal tüntették ki.

Koncz Zsuzsa

Pályafutása a hatvanas évek elején megrendezett Ki mit tud?-dal kezdődött, a hetvenes években pedig már nemcsak hazánkban, hanem külföldön is elismert előadóművésznek számított. Munkássága elismeréseként 2008-ban Kossuth-díjjal tüntették ki.

Dia

	Csepregi Éva	1972-ben tűnt fel a Ki mit tud?-ban a Kócbabák nevű együttes tagjaként, az évtized második felében pedig a Neoton Família énekesnőjeként tett szert országos népszerűségre. Napjainkban a Neoton Família Sztárjai formációban láthatjuk fellépni.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Csepregi Éva »

Csepregi Éva

1972-ben tűnt fel a Ki mit tud?-ban a Kócbabák nevű együttes tagjaként, az évtized második felében pedig a Neoton Família énekesnőjeként tett szert országos népszerűségre. Napjainkban a Neoton Família Sztárjai formációban láthatjuk fellépni.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Csepregi Éva »

Dia

 	Halász Judit 	Habár a legtöbben énekesnőként gondolnak Halász Juditra, személyében hazánk egyik kiváló színésznőjét is tisztelhetjük, aki számos színdarabban és filmben bizonyította már tehetségét. Munkásságát Kossuth-díjjal és Prima Primissima-díjjal ismerték el.

Halász Judit

Habár a legtöbben énekesnőként gondolnak Halász Juditra, személyében hazánk egyik kiváló színésznőjét is tisztelhetjük, aki számos színdarabban és filmben bizonyította már tehetségét. Munkásságát Kossuth-díjjal és Prima Primissima-díjjal ismerték el.

Dia

	Katona Klári	1966-ban 13 évesen kezdett el énekelni, karrierjében az áttörést pedig az 1972-es Táncdalfesztivál hozta meg, ahol a Bővízű forrás című dalért előadói-díjat kapott. Népszerűsége azóta is töretlen, legutóbbi lemeze 2004-ben jelent meg Éjszakai üzenet címmel.	Kapcsolódó cikk:	E-mailben váltak meg tőle! Ezért nem lehet többé Katona Klári az Adományvonal szóvivője »

Katona Klári

1966-ban 13 évesen kezdett el énekelni, karrierjében az áttörést pedig az 1972-es Táncdalfesztivál hozta meg, ahol a Bővízű forrás című dalért előadói-díjat kapott. Népszerűsége azóta is töretlen, legutóbbi lemeze 2004-ben jelent meg Éjszakai üzenet címmel.

Kapcsolódó cikk:
E-mailben váltak meg tőle! Ezért nem lehet többé Katona Klári az Adományvonal szóvivője »

Dia

	Balázs Klári	A hetvenes években kezdődött énekesi karrierje: előbb a Periszkóp, majd a Skála együttesben énekelt. Balázs Gábor basszusgitáros felesége volt, amikor Korda György elcsábította, akivel a mai napig boldog házasságban él.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Balázs Klári »	 

Balázs Klári

A hetvenes években kezdődött énekesi karrierje: előbb a Periszkóp, majd a Skála együttesben énekelt. Balázs Gábor basszusgitáros felesége volt, amikor Korda György elcsábította, akivel a mai napig boldog házasságban él.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Balázs Klári »
 

Dia

	Szűcs Judith	A magyar diszkókiráynőnek is becézett Szűcs Judith olyan slágerekkel alapozta meg hírnevét a hetvenes és nyolcvanas években, mint a Táncolj még! vagy a Gyere a diszkó klub elé. A népszerű sztár karrierje során 17 nagylemezt adott ki, a legutolsó, a Szerelmeim 2010-ben jelent meg.

Szűcs Judith

A magyar diszkókiráynőnek is becézett Szűcs Judith olyan slágerekkel alapozta meg hírnevét a hetvenes és nyolcvanas években, mint a Táncolj még! vagy a Gyere a diszkó klub elé. A népszerű sztár karrierje során 17 nagylemezt adott ki, a legutolsó, a Szerelmeim 2010-ben jelent meg.

Dia

	Karda Bea	Karda Bea nevét a hetvenes években ismerte meg az ország, a népszerű táncdalfesztiváloknak köszönhetően. Az énekesnő később tudását külföldön is kamatoztatta, egyebek közt Berlinben lépett fel számos alkalommal. Karrierje során öt nagylemeze jelent meg, és több kislemezt is a piacra dobott.

Karda Bea

Karda Bea nevét a hetvenes években ismerte meg az ország, a népszerű táncdalfesztiváloknak köszönhetően. Az énekesnő később tudását külföldön is kamatoztatta, egyebek közt Berlinben lépett fel számos alkalommal. Karrierje során öt nagylemeze jelent meg, és több kislemezt is a piacra dobott.

Dia

	Falusi Mariann	Falusi Mariann annak idején elvégezte a Konzervatóriumot, mégis popénekesnőként lett ismert hazánkban, a Pa-Dö-Dő formációnak köszönhetően. A Lang Györgyivel létrehozott együttes 1988 óta üde színfolt a magyar poppiacon, 20 lemezük jelent már meg, és olyan slágerekkel lepték már meg rajongóikat, mint a Bye, bye Szása vagy a Szabó János.

Falusi Mariann

Falusi Mariann annak idején elvégezte a Konzervatóriumot, mégis popénekesnőként lett ismert hazánkban, a Pa-Dö-Dő formációnak köszönhetően. A Lang Györgyivel létrehozott együttes 1988 óta üde színfolt a magyar poppiacon, 20 lemezük jelent már meg, és olyan slágerekkel lepték már meg rajongóikat, mint a Bye, bye Szása vagy a Szabó János.

Dia

	Zalatnay Sarolta	Szülei eredetileg operaénekesnőnek szánták, ám egy betegség miatt nem léphetett erre a pályára. A hatvanas évek elején tűnt fel a könnyűzenei életben, Komár László is felfigyelt tehetségére. Az 1966-os Táncdalfesztiválon második helyezést ért el, legutóbbi klipje pedig 2010 februárjában debütált a televízióban.

Zalatnay Sarolta

Szülei eredetileg operaénekesnőnek szánták, ám egy betegség miatt nem léphetett erre a pályára. A hatvanas évek elején tűnt fel a könnyűzenei életben, Komár László is felfigyelt tehetségére. Az 1966-os Táncdalfesztiválon második helyezést ért el, legutóbbi klipje pedig 2010 februárjában debütált a televízióban.

Dia

	Kovács Kati	Kovács Kati először az 1965-ös Ki mit tud?-on tűnt fel, a hatvanas és hetvenes években hihetetlen népszerűségre tett szert nemcsak hazánkban, hanem számos külföldi országban, az Egyesült Államoktól Ausztrián át Japánig. A vastorkú énekesnőt az X-Faktor rajongói is megismerhették, a népszerű tehetségkutató 10. döntőjében Takács Nikolas-szal adta elő egyik legismertebb dalát, a Ha legközelebb látlak címűt.

Kovács Kati

Kovács Kati először az 1965-ös Ki mit tud?-on tűnt fel, a hatvanas és hetvenes években hihetetlen népszerűségre tett szert nemcsak hazánkban, hanem számos külföldi országban, az Egyesült Államoktól Ausztrián át Japánig. A vastorkú énekesnőt az X-Faktor rajongói is megismerhették, a népszerű tehetségkutató 10. döntőjében Takács Nikolas-szal adta elő egyik legismertebb dalát, a Ha legközelebb látlak címűt.

Dia

	Kunovics Katinka	A szőke énekesnő, aki 2009-ben látványos fogyással és megszépüléssel lepte meg rajongóit - a Romantik énekesnőjeként kezdte karrierjét. Később jazz vonalon indult tovább, külföldön szólóba énekelt, és óceánjáró hajók közönségét szórakoztatta önálló estjeivel.

Kunovics Katinka

A szőke énekesnő, aki 2009-ben látványos fogyással és megszépüléssel lepte meg rajongóit - a Romantik énekesnőjeként kezdte karrierjét. Később jazz vonalon indult tovább, külföldön szólóba énekelt, és óceánjáró hajók közönségét szórakoztatta önálló estjeivel.

Dia

	Mary Zsuzsi	A szegedi születésű énekesnő, Mary Zsuzsi a Szerelmes biciklisták című film betétdalával tűnt fel. A táncdalénekesnő első férje Dobos Attila zeneszerző-szövegíró, második férje Klapka György üzletember volt. Az énekesnő 2011 karácsonyán hunyt el.

Mary Zsuzsi

A szegedi születésű énekesnő, Mary Zsuzsi a Szerelmes biciklisták című film betétdalával tűnt fel. A táncdalénekesnő első férje Dobos Attila zeneszerző-szövegíró, második férje Klapka György üzletember volt. Az énekesnő 2011 karácsonyán hunyt el.

Dia

	Pintácsi Viki	Az 1970-es születésű énekesnő napjainkban háromgyerekes édesanya: legnagyobb lánya, Anna Kata 1999-ben látta meg a napvilágot, Viktor 2001-ben, a legkisebb, Zolna pedig 2007-ben született.

Pintácsi Viki

Az 1970-es születésű énekesnő napjainkban háromgyerekes édesanya: legnagyobb lánya, Anna Kata 1999-ben látta meg a napvilágot, Viktor 2001-ben, a legkisebb, Zolna pedig 2007-ben született.

Dia


            	Bayer Friderika
            	Az 1971-es születésű énekesnő legnagyobb eredményét 1994-ben érte el, miután megnyerte a Táncdalfesztivált, a dublini Eurovíziós Dalfesztiválon a negyedik helyen végzett. A Feltárcsáztad a szívemet című száma hazánk egyik legnagyobb rádiós kedvence lett 1998-ban.

Bayer Friderika

Az 1971-es születésű énekesnő legnagyobb eredményét 1994-ben érte el, miután megnyerte a Táncdalfesztivált, a dublini Eurovíziós Dalfesztiválon a negyedik helyen végzett. A Feltárcsáztad a szívemet című száma hazánk egyik legnagyobb rádiós kedvence lett 1998-ban.

Ezt is szeretjük
Fotó: