Váratlanul hunyt el! A magyar művészt a színházi szakma is gyászolja
Tegnap váratlanul elhunyt László Péter balettművész, koreográfus.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rövid betegséget követően tegnap, október 22-én elhunyt László Péter balettművész, koreográfus.

59 évesen, váratlanul érte a halál - közölte a Magyar Állami Operaház.

Balettművész és koreográfus

Karrierje a Magyar Állami Operaház balettegyütteséhez kötötte. Jelentős karakterszólók megformálásában ért el sikereket, köztük Rothbart A hattyúk tavában vagy Páris a Rómeó és Júliában.

Táncművészi pályafutása mellett és után koreográfusként is többször bizonyított, itthon és külföldön egyaránt. Legemlékezetesebb alkotásai közé tartozik a Vukán György zenéjére készített egész estés Derby, amelyet a Lovakat lelövik, ugye? című film ihletett, illetve a Liszt zenéjére megálmodott Rapszódiák.

Nevéhez fűződik több operaelőadás balettbetétjének elkészítése, része volt például a múlt évi Parsifal bemutató felújításában. Több aktuális felkérést kapott ezen a területen, amelyeknek már nem tehet eleget.

Egyik alapítója, szakmai koordinátora volt a Világsztárok című balettgála szervezésének, amely a nemzetközi balettvilág csillagait hozta Budapestre hosszú éveken keresztül.

Madách Színház

Elnökségi tagja volt a 2008-ban alakult Magyar Hivatásos Tánc- és Balettegyüttesek Egyesületének is. Alapítója és művészeti vezetője volt a Madách Színház tánckarának, így nemcsak a táncos, de a színházi szakma is gyászolja.

Ezt is szeretjük