Lang Györgyit a tolószékben sem hagyta el legjobb barátja
Lang Györgyi évek óta tolószékkel tud csak közlekedni, ám legjobb barátjára, Falusi Mariannra mindig számíthat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg Falusi Mariannal rendszeresen találkozhatunk a tévék képernyőjén, addig Lang Györgyi egyre kevesebb nyilvános szereplést és fellépést vállal. Ebbe belejátszik az, hogy a népszerű énekesnő súlyos betegséggel küzd, amely évekkel ezelőtt tolószékbe kényszerítette.

Képek: Europress

A Pa-Dö-Dő együttes sztárjánál évtizedekkel ezelőtt diagnosztizálták a súlyos idegrendszeri betegséget, a szklerózis multiplexet, amit saját bevallása szerint először el sem hitt. Az első tünete a kettős látás volt, azóta viszont csak tolószékkel tud közlekedni.

Nem sajnáltatja magát

Az 52 éves sztár azonban ennek ellenére sem veszítette el életkedvét és humorát, és habár a színpadon már nem tud állva énekelni, mint fénykorában, nem panaszkodik, nem siránkozik, és véletlenül sem sajnáltatja magát.

Míg ilyen helyzetben esetenként még a családtagok is hátat fordíthatnak egymásnak, addig Györgyit ebben a nehéz időszakban egyetlen pillanatra sem hagyta magára legjobb barátja és zenésztársa, Falusi Mariann.

Mariann a Bestnek adott interjújában elmondta, hogy barátnője betegsége óta még több időt töltenek együtt, kezdetben együtt jártak orvoshoz és természetgyógyászhoz is, ám Györgyi makacssága néha azért az idegeire megy.

Nincs betegségtudata

Györgyi ugyanis nem hajlandó elektromos tolószéket venni, sem pedig rámpákat építtetni az otthonában. Saját bevallása szerint ugyanis nem fáj semmije, és a közérzete is rendben van, arról nem is beszélve, hogy nincsen betegségtudata. Pedig orvosa felvilágosította, hogy állapota lesz még sokkal rosszabb is.

Lang Györgyi 20 éves korában, 1977-ben került be a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, a diploma megszerzését követően pedig 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt.

1989-ben alapította meg Falusi Mariannal a Pa-Dö-Dő együttest, amelynek köszönhetően az egész ország megszerette őket.
Ezt is szeretjük