13 kilót adott le! Kulka János ezért fogyott le rövid idő alatt

Kulka János Önételrajz című könyvében a recepteket érdekes élettörténetekkel vezeti fel.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kulka János a magánéletéről nem szívesen mesél, pedig számtalan érdekességgel szolgálhatna, már csak abból kiindulva is, hogy az ország hány pontján élt.

Gyurkovics Zsuzsával
Horvátországi nyaralás

A Kossuth Kiadónál megjelent Önételrajz című kötetében kivételt tesz, és az általa véglegesre formált receptek révén bepillantást enged életének kis szeleteibe.

Vendégül látja a családot

Amikor a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 1981-ben, a  Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után Pécsre szerződött, még azt sem tudta, milyen sorrendben kell a a rántott húst panírozni, egyedül először pedig azt követően főzött, hogy 1985-ben a kaposvári színház társulatához csatlakozott. 

Barátai és családtagjai szerint főzőtudománya azóta csodálatos fejlődésen ment keresztül - ezt bizonyítja az önéletrajzi elemeket is tartalmazó, egy-egy kedves emlékéhez kötődő receptjeit bemutató könyve is.

- Nagy ünnepeken, amikor János látja vendégül a családot, mindig kész a gyönyörűen terített asztal, mire megérkezünk. (...) Ő maga kötényben, feltűrt ujjú pólóban vagy ingben áll a tűzhelynél és az utolsó simításokat végzi, isteni illat van. A lányaim gyakran hamarabb érkeznek a többieknél, és segítenek az előkészületekben. (...) Mindig ő ül az asztalfőn, a konyhához legközelebb, mellette Fruzsina és Bori, a lányaim - meséli a könyvben nővére, Kulka Janina. 

Meghízott Horvátországban

Kulka János nemcsak a hazai ízekért rajong, amikor Horvátországban már visszatérő vendégként nyaral Ugljan szigetén egy nagyobb társasággal, nagy élvezettel fogyasztja az ottani étkeket és italokat is.

A 2011-es nyaralás után aztán meg is lett a jókedvű közös főzések és a jó étvággyal elfogyasztott ételek szemmel látható következménye.  

- Nyaralás után megnéztem a képeket, és elcsodálkoztam: ki ez a pocakos, kopasz pasi? Úgy döntöttem, lefogyok egy kicsit - írja.

A tudatos étkezésnek és a pár éve elkezdett sportnak köszönhetően végül nem is csak kicsit fogyott le. Mint írja: érzi, hogy fejlődik az állóképessége, hogy fizikailag olyan dolgokra képes, amik korábban eszébe sem jutottak. Már nem teherként gondol a testére, hanem használható, alakítható munkaeszközként.

Edzője, Imre javasolta neki azt is, hogy diétázzon, próbálja ki a paleo étrendet.

- Elég gyorsan lefogytam 13 kilót, de nem is a súly a lényeg, hanem az átalakulás - erre nagyon rácsodálkoztam. A legnagyobb élmény az, hogy 53 évesen is lehet változni, és változtatni magamon, szenvedés nélkül. (...) A legjobb, hogy minden receptet át lehet írni paleo-barátra. Ez pedig még inspiráló is - osztja meg az Önételrajz olvasóival.

Cikkünk Kulka János: Önételrajz című kötete alapján készült.

Kulka János, az ország egyik legismertebb színésze, nem szívesen beszél magáról. Amikor a GoodFood magazin nála járt, a saját konyhájában, főzés közben mégis rengeteget mesélt az életéről, a számára fontos emberekről és helyekről. Kiderült, hogy nemcsak szeret, hanem tud is főzni.

Ott, a konyhában eldőlt, hogy a készülő könyv több egyszerű szakácskönyvnél. Egy csipetnyi önéletrajz, némi visszatekintés, és persze finom ételek a hozzájuk tartozó receptekkel. Mindez pedig szép, életközeli fotókkal gazdagon körítve. Kulka János kedvenc receptjeit veheti tehát kezébe az olvasó. A többi már csak a ráadás.

Kiadja a Kossuth Könyvkiadó
Ára 4800 forint.

Fotó: Kulka János - Önételrajz

Ezt is szeretjük