Ő volt az egyik legismertebb magyar szinkronhang! Máig gyászolja az ország Kránitz Lajost
Kránitz Lajos kilenc éve hunyt el.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak színészek, akik annyira összenőnek az általuk szinkronizált karakterekkel, hogy az emberek többsége azzal az arccal azonosítja őket, akit megszólaltatnak. Kránitz Lajos is ebbe a kategóriába tartozik.

A Jászai Mari-díjas színművész, aki éppen kilenc esztendeje, 2005. augusztus 1-jén hunyt el szívrohamban 62 éves korában, rengeteg klasszikus és modern színdarabban játszott, továbbá filmekben is - Dögkeselyű, Szamárköhögés, Üvegtigris, De kik azok a Lumnitzer nővérek? - rendszeresen felbukkant. Emellett pedig közkedvelt sorozatokban szintén láthatták a magyar nézők, mint a Linda, a Kisváros, az Angyalbőrben vagy a Szomszédok - utóbbiban Taki bácsi taxis barátját alakította.

Ám a legtöbbek számára jellegzetes hangja révén vált ismertté: több alkalommal kölcsönözte a hangját Bud Spencernek és Jack Nicholsonnak, de a Halálos fegyverben Danny Glover is az ő hangján szólalt meg magyarul. Mindenekfelett pedig Kránitz Lajos nyolc éven át volt Larry Hagman, azaz Jockey Ewing magyar hangja a Dallasban.

Állítólag részben azért is vált ennyire népszerűvé a Dallas Magyarországon, mert kitűnő színészeket kértek fel a szinkronhoz. Ahogy Kránitz Lajos egy korábbi tévéműsorban elárulta, bár sokan szidták a sorozatot, mégis mindenki nézte, így ő kutya kötelességének érezte, hogy a legjobb munkát végezze Jockey hangjaként is.

Képes összeállításunkban rá és további felejthetetlen Dallas-hangokra emlékezünk - olyan magyar színművészekre, akik sajnos már nincsenek az élők sorában.

Magyar sztárok, akiktől idén búcsúztunk

Galériánkban azokra a hazai kedvencekre emlékezünk, akik idén távoztak az élők sorából.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük