Végzetes balesetet szenvedett! A 32 éves magyar sportolóra holtan találtak rá
Kováts Viktor bázisugró ejtőernyője nem nyílt ki próbaugrás közben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megtalálták tegnap a holttestét a kínai hatóságok Kováts Viktornak, a szárnyasruhás ugrás magyar nemzeti bajnokának.

Kedden egy sikertelen próbaugrás következtében lezuhant a Hunan tartományi Tienmen-hegy völgyében, miután ejtőernyője technikai okok miatt nem nyílt ki.

Nem nyílt ki az ejtőernyője

Kováts Viktor a Csiangcsiacsie városhoz tartozó nemzeti parkban pénteken kezdődő, háromnapos második wingsuit-világbajnokságra edzett 15 versenytársával együtt. A különleges hegyek, melyek között tartják, James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek.

A madáremberek hétszáz méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyasruhájukkal siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.

Kováts Viktor október 8-án negyedikként ugrott, és már kezdetben eltávolította egy széllökés a tervezett útvonalától. Ejtőernyője - a szemtanúk elmondása szerint - technikai okok miatt nem nyílt ki.

Keresésére csaknem kétszáz tűzoltót és rendőrt mozgósítottak, akik reflektorok fénye mellett éjszaka is kutattak utána. A magyar sportoló holttestét egy száz méter magas sziklaszirt tövében találták meg a mentők tegnap reggel - jelentette a Hszinhua hírügynökség.

A sportág nemzetközi szervezete a balesetet követően kiterjedt vizsgálatot indított annak kiderítésére, mi vezethetett a tragédiához. Az eredménytől függően szükség esetén változtatásokat kezdeményeznek a verseny lebonyolítására.

Csak 32 éves volt

Kováts Viktor 1250 alkalommal hajtott végre ejtőernyős ugrást, és 250 bázisugrás volt mögötte. Szárnyasruhával - wingsuit - hétszázszor ugrott.

A 32 éves sportoló a szárnyasugrás háromszoros magyar bajnoka, a svájci Stechelbergben 2012-ben megrendezett ProBASE szárnyasugró bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott.

Fotó: MTI/Hszinhua/Sao Jing

Ezt is szeretjük