"Ordítva röhögtem rajta!" A magyar műsorvezető ezt már nem bírta fapofával
Kovács Áron jól szórakozott az Észbontók című vetélkedőben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 15-én elindult a VIASAT3 két évvel ezelőtt már nagy sikert aratott vetélkedőjének, az Észbontóknak a második évada.

A műsorvezető ezúttal is Kovács Áron, aki remekül szórakozott a szereplők okfejtésein, anélkül, hogy minősítette volna őket.

"Ordítva röhögtem rajta!"

Az Észbontókban tíz héten át csütörtökönként továbbra is női és férfi csapatok versengenek egymással értékes nyereményekért. A többfordulós játékban a csapatoknak el kell találniuk, hogy a felvételről bejátszott női vagy férfi "észbontók" tudják-e a helyes választ az adott állításra.

Az új évadban egy vaktérképes forduló is vár a játékosokra: ebben különböző földrajzi feladványokkal is tesztelik az "észbontók" (nem)tudását. A nyertes csapat bejut a döntőbe, ahol egy újabb fordulóban meg kell küzdeniük azért, hogy hazavihessék a nyereményt. Újdonság, hogy az úgynevezett vigaszágon még a vesztes csapatból is lehet nyertes.

Kovács Áron, a vetélkedő műsorvezetője szerint egy egyszerű alapelven nyugszik az Észbontók humorának működése.

- Sokan vizsgálták már, hogy a vicceken miért nevetünk. Arra jutottak, hogy az ember nagyon élvezi, hogy ha halad egy gondolatvágányon, majd hirtelen átállítják a váltót. Az Észbontókkal is ez a helyzet: olyan módon lök le téged a hagyományos gondolatmenet sínjéről, amire nem számítasz. Azt hiszed, hogy a feltett kérdésre nem lehet más választ adni, aztán kiderül, hogy dehogynem! Például: hány fokos a derékszög? Te tudod, de hallasz egy olyan választ, ami az életben eszedbe nem jutott volna.

- Az Észbontók megosztja az embereket: van, akinek a könnye is kicsordul a nevetéstől, míg más azt mondja, ennyi sötétséget nem bír elviselni.

- Van, aki nem tudja a humoros oldaláról nézni, tragédiának találja, elemi tiltakozás van benne, míg más halálra röhögi magát rajta. Én igyekszem az "észbontókat" jóindulattal kezelni: jó arcok, csak nem jött nekik minden össze az iskolában.

Az Észbontókban nem azon nevetsz, hogy valaki nem tud valamit - mert az baromira nem vicces, hogy valaki ostoba vagy tudatlan -, hanem azon, ahogy nem tudja. Ahogy összekever, összemos dolgokat, ahogy máshonnan hoz példákat, és érvényesnek tartja arra a szituációra, amit kapott. Ezt végignézve baromi jól szórakozunk.

- A 2013-as Észbontókkal már megedződtél, de biztosan volt olyan vicces okfejtés, ami minden eddiginél szórakoztatóbb volt. Melyik feladvány volt az idei favoritod? 

- Nagy kedvencem volt az a kérdés, hogy mi terjed gyorsabban: a fény, a hang vagy a tűz? Az erre adott válaszokon jól szórakoztam. Ami mindent vitt, az az volt, ahogy összekeverték Lenint és John F. Kennedyt. Azon ordítva röhögtem! Az az "észbontó" fiú egy tanulmány volt: emlékezett, hogy a meggyilkolt elnök milyen autóban utazott, hány lövést kapott, és azok hol érték, a másik szereplővel együtt mindent tudtak a merényletről, csak a személyeket keverték - ráadásul két ennyire szembenálló felet.

Fotók: VIASAT3/Juhász Bogi

Ezt is szeretjük