A 77 éves Kovács P. József így néz ki most - A bemondót ma is imádja az ország
Kovács P. József 2001-ben hagyta ott a Magyar Televíziót.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács P. József a Magyar Televízió legnépszerűbb férfi bemondója volt. Az általános iskolában irodalomtanára Szabó Magda volt, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig Fischer Sándortól tanult beszédtechnikát, aki később telefonon ajánlotta neki, hogy jelentkezzen a Magyar Televíziónál, ahol éppen bemondót kerestek. 1962-ben kezdett el dolgozni a köztévénél, ahol nemcsak bemondó volt, évtizedekig a TV Híradó hírolvasójaként is láthattuk, az egyik legfelkészültebb kollégaként tartották számon. A Magyar Rádióban is vezetett műsorokat.

Kovács P. József sok gálaműsor, ünnepi hangverseny, vetélkedő konferansziéja, portréinterjúk riportere és irodalmi műsorok előadója is volt. Hivatásos előadóművészként rendszeresen vállal fellépéseket, a Magyar Versmondók Egyesületének a mai napig tagja. 

2001-ben a Magyar Televízió életműdíjával tüntették ki, ugyanebben az évben önként távozott a köztévétől. A 77 éves tévés legenda ma már visszavonult a médiától, a stafétát átadta fiának. Kovács Kristóf is televíziózik, többek közt az Activity Show, a Szulák Andrea Show vagy a Showder Klub producere is volt.

Bár Kovács P. József kerüli a rivaldafényt, az emberek nem felejtették el, rengetegen kommenteltek arra a közös képre is, amit Csonka András színész készített vele. Sokan írták, hogy kellemes hangja és tiszta beszéde egyből beugrott a fotó láttán, megjelenése annak idején és ma is nyugalmat sugároz, valamint, hogy alig változott, mióta hátat fordított a televíziózásnak.  

Csonka Pici azt írta, aki annyi idős, mint ő, tudja, ki látható mellette a felvételen. Aki nem tudná, a színész 54 éves. Bizony, nem kell annyi évesnek lenni, mint ő, a mai harmincasok is tudják, kicsoda Kovács P. József. 

"Bizony! Feltűnési viszketegségtől mentes, szép, érthető beszéd és viselkedés. Most meg..."

"Ahogy ránéztem a képre, egyből beugrott a hangja is."

"De jó látni! Nagyon kedves, kellemes bemondó volt! Nagyon szerettem! Nagyon jó egészséget kívánok!" 

"Annyira kellemes hangja van, olyan jó volt hallgatni. Plusz a megjelenése is nyugalmat sugárzott."

"Örülök, hogy láthatom, semmit nem változott, régi szép idők..." - olvasható a több mint száz hozzászólás között. 

Mi lett a Magyar Televízió kedvenc bemondóival?

Az eredetileg gyógypedagógus végzettségű Sugár Ágnest a Magyar Televízió nézői 1989-ben ismerhették meg. 1997-ben az induló, kereskedelmi TV2 reggeli műsorának lett a műsorvezetője, ám másfél év után visszatért az állami televízióhoz. Képes összeállításunkból megtudhatod, hogy Sugár Ágnes mellett mi történt a többi, egykori kedvenc televíziós bemondóval.

Ezt is szeretjük