Koncz Zsuzsa 73 évesen is gyönyörű - Advent első vasárnapján így köszöntötte rajongóit
Koncz Zsuzsa ünnepi hangulatban és ruhában gyújtott gyertyát az adventi koszorún.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Koncz Zsuzsa a magyar zenei világ egyik állócsillaga, évtizedek óta az egyik leghíresebb énekesnőnk, aki még mindig telt házas Aréna-koncertet ad - legutóbb 2019 márciusában. Rengeteg ismert és civil rajongója áradozott arról, hogy fiatalokat megszégyenítő energiával szenzációs, kétórás koncertet adott.  

Az biztos, hogy kevesen mondanák meg róla, hogy 2019. március 7-én ünnepelte a 73. születésnapját. Friss fotóján is bőven letagadhatna korából. 

Koncz Zsuzsa is gyertyát gyújtott az adventi koszorún

Koncz Zsuzsa közösségi oldalán többnyire a koncertjeiről, fellépéseiről és közönségtalálkozókról posztol, személyes tartalmú fotókat csak nagyon ritkán tesz közzé a Facebookon. Most is csak azért, hogy megköszönje, mennyire sokan voltak rá és a dalaira kíváncsiak az Így volt szép című, nemrég megjelent válogatásalbuma dedikálásán. 

A dupla CD-válogatáson 39 jól ismert dal hallható, plusz egy eddig dobozban maradt ráadás: Weöres Sándor Majomország című versét negyven éve zenésítették meg, de eddig nem került lemezre. Bródy János a legendás színész, Latinovits Zoltán előadásában ismerte meg a verset, utána írt hozzá zenét.

koncz-zsuzsa-1971
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Azt Koncz Zsuzsa sem tudta megmondani a Magyar Narancsnak november végén, hogy a megzenésített Majomország az 1974-es Gyerekjátékok vagy az 1975-ös Kertész leszek című albumra íródott-e eredetileg. 

- A Gyerekjátékokról tudni kell, hogy közvetlenül a Jelbeszéd-botrány után készült (az 1973-as lemezt megjelenése után betiltották, és rövid időn belül kivonták a forgalomból, csak 1983-ban jelenhetett meg), talán ezzel akarta a lemezgyár a rajongókat kiszolgálni. Egy évvel később a Kertész leszek volt az első verslemezem, úgyhogy arra is készülhetett.

Az énekesnő azt viszont már határozottan kijelentette a lapnak, hogy aktualitása miatt esett most a választása a megzenésített versre. 

- Amikor összeállítottuk a lemezt, előkerült több kiadatlan felvétel. Ezek közül választottam ki a Majomországot, már csak a dolog pikantériája miatt. Annak idején a dalokban bújtatottak voltak az üzenetek, és ez nemcsak a Bródy-szövegekre volt igaz, Weöres Sándor versére is, hiszen így kezdődik: "Jaj, de messze Majomország…", pedig egy frászt van messze. A színpadon el szoktam mondani, hogy a jó versnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy nem évül el, tehát azért került a versmegzenésítés a lemezre, mert úgy gondolom, hogy az idő múlása nem ártott neki, a Majomország most is aktuális.

Kovács Kati egykor és most

Kovács Kati 1965-ben a Magyar Televízióban vetített Ki mit tud? című tehetségkutató műsorban nyűgözte le a nagyközönséget, végül ő lett akkor az Év hangja. Több mint ötven éve aktív a zenei pályán.

Ezt is szeretjük