Nem is duci! Mégis fogyókúrába kezdett a magyar műsorvezetőnő
Köböl Anita, az EgészségMánia csinos műsorvezetője drasztikus fogyókúrába kezdett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Köböl Anita, a FEM3 csatornán futó EgészségMánia csinos, 28 éves műsorvezetője drasztikus fogyókúrájáról mesélt a TV2 Aktív című műsorában.

Bár már 14 évesen részt vett a hazai Alpok-Adria verseny döntőjén, és még ugyanebben az évben a nemzetközi Miss Alpok-Adria döntőn harmadik helyezést ért el, soha sem volt elégedett külsejével.

"Kicsináltam a szervezetemet"

- Középiskolában volt, hogy napközben csak ittam, például gyümölcslevet, és miután hazaértem, mindössze egy puffasztott búza szeletet ettem párizsival és paradicsommal. No, az volt az a pont, amikor szó szerint kicsináltam a szervezetemet - mesélte.

Az önsanyargatás azt követően jelentkezett, hogy Anita 12 évesen modellkedésbe kezdett, és egy ügynökségnél azt mondták a ducinak egyáltalán nem nevezhető lánynak, hogy a popójából le kellene faragnia.

Szerinte ez a megfelelési kényszer
hozott egy olyan életformát, amivel a mindennapjai része lett az állandó fogyni vágyás. Szerencsére még időben észbe kapott, és keresni kezdett kíméletesebb módszerek után.

- Kipróbáltam ki a 90 napos diétát, ami akkoriban, fiatalon nagyon bevált. Amikor viszont nemrégiben ismét megpróbálkoztam vele, már nem működött. Azóta eltelt ugyanis tíz év, és már máshogy reagál a szervezetem - folytatta.

Dietetikushoz fordult

Egy évtizednyi sanyargatás után úgy döntött, szakember segítségét kéri, mert nem szeretné, ha a karcsúságnak az egészsége lenne az ára.

A dietetikust olyan étrendet állított össze neki, amely nem az önmegtartóztatásról, inkább az egészséges és teljes táplálkozásról szól.

- Szeretek megenni egy szelet sütit, meginni a reggeli kávémat, és adott esetben egy jóízűt ebédelni vagy vacsorázni. Mindezt úgy szeretném csinálni, hogy mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül élvezzem - mondta.

Táplálkozási szakértők szerint egyébként a magas vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmú ételekkel nemcsak vonalainkat és az egészségünket őrizhetjük meg, de ez a fajta étkezés nagymértékben hozzájárulhat ahhoz is, hogy megelőzzük a daganatok kialakulását.

Fotó: FEM3 Sajtószoba

Ezt is szeretjük