Kiss Ramónát fel sem ismerni! Ezzel a külsővel dögösebb, mint valaha
Fotók!
Kiss Rami bombázóvá alakult át a Grease című musical kedvéért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október 16-án mutatják be Szurdi Miklós rendezésében a Grease című musicalt, amelyben Kiss Ramóna Rizzo szerepét kapta meg.

A Barátok közt színésznőjének nem ez az első zenés színházi munkája, de az eddigiek sorában mindenképpen egy álomszerep.

A Grease Rizzója egy szerepálom

Az Amerikában 1978-ban bemutatott Grease musical Pomádé címen évtizedek óta generációk egyik első zenés filmes élménye, a fiatal John Travolta és Olivia Newton-John kettősét szinte mindenki látta. Kiss Ramóna kislányként nézte meg először.

- Az egyik szerepálmom volt. Már gyerekként, amikor még nem is készültem arra, hogy színésznő leszek, arról ábrándoztam, hogy ha Magyarországon valaha megrendezik a Grease-t , részese lehessek a produkciónak.

- Egy megvalósult szerepálom nagy kihívás is, hiszen a Grease című film nálunk a mai napig nagy siker, sokaknak lesz összehasonlítási alapja.

- Amit mi most színpadra viszünk, az az 1971-es Broadway-előadás alapján készült, tehát megelőzte a moziverziót. A filmben hallható összes dal megszólal majd a SYMA csarnokban, mindegyik filmbéli karakter látható lesz a színpadon, tehát a színdarab majdnem megegyezik a filmmel, de hallható lesz például olyan dal is, ami a filmben nem csendült fel. Egy színpadi musical másképp szórakoztat, mint a film, és mindegyikünk azon dolgozik, a néző úgy álljon fel, hogy nagyon jól érezte magát.

- Hogy látod, milyen ember és nő Rizzo, akit te formálsz meg a musicalben?

- Ő egy bandavezér, egy nagyon nagyszájú, nagyon vehemens nő, de közben éhezik a szeretetre. Szerintem azért is nem szimpatizál a jó kislány Sandyvel, mert valahol ő is vágyik arra a nagyon biztonságos szerelemérzésre, ami  Sandynek magadatott.

- Másfél-két óra, amíg külsőre átalakulsz a fekete hajú, bombázó Rizzóvá. Belsőleg mennyi az egyezés vele?

- Rizzo egy sokoldalú karakter, kicsit  minden nő hasonlít rá, hiszen mindenki vágyik a szerelemre, és néha minden nő kicsit hisztis, kicsit vehemens, csak nála ezek a tulajdonságjegyek erősebbek.

- A Bánfalvy Stúdió égisze alatt már szerepeltél egy híres film színpadi feldolgozásában, az Abigélben te játszottad Torma Piroskát, de színpadra léptél a Madách, a Karinthy és a Belvárosi Színház különböző darabjaiban is. A Barátok közt nézői érzékelni fognak abból valamit, hogy sok előadásban szerepelsz, és egy kemény próbafolyamatot tudsz magad mögött?

- Abból, hogy egy próbafolyamat és ezzel párhuzamosan a forgatások és előadások mennyi munkát jelentenek, és hogy ez bizony fárasztó tud lenni, a nézők nem fognak érzékelni semmit. Azt viszont, hogy a befektetett munkának igenis van eredménye, igen. Mint mindig, a Barátok közt készítői a Grease próbái alatt is segítőkészek voltak, mind a kollégáim, mint a vezetőség támogatnak, örülnek, és büszkék arra, hogy egy ilyen nagysikerű színházi darab részese lehetek.

Fotó: Facebook/Kiss Ramóna

Facebook-kép: RTL Klub/Klinszky Gábor, Nagy Botond

Ezt is szeretjük