A komlói bányarobbanás tönkretette Ibolya életét - A 34 éve történt tragédiát máig megsínyli
Ibolya családja széthullott '83-ban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1983-ban hatalmas robbanás rázta meg a komlói Béta-bányát. A szerencsétlenségben hatan vesztették életüket, amikor iszonyatos erővel söpört végig a tűz a bánya 50 méteres szakaszán. Ibolya édesapja éppen akkor ott dolgozott, így ő is a halálos áldozatok között volt. Ibolya ekkor még pici baba volt, de a 34 évvel ezelőtt történtek következményeivel a mai napig együtt kell élnie - ezért fordult a Keresem a családom stábjához.

Ibolya édesanyja, aki épp várandós volt a húgával, a történtek után teljesen összeomlott, nem tudta felnevelni a lányait. Ibolya nevelőszülőkhöz került, Erika intézetbe. Egy ideig egy oviba jártak, majd a kishúg hirtelen eltűnt, feltehetőleg örökbe fogadták. Ibolya reméli, hogy rendes családhoz került, és szép életet él, ugyanakkor retteg, hogy a testvére már nem is emlékszik rá, és ha megtudja, hogy van egy nővére, nem akar vele találkozni.

- Nagyon jó nevelőszüleim voltak, és édesanyám is meglátogatott néha. Soha nem nehezteltem rá, mert tudtam, milyen idegi állapotban volt, és van még most is - mesélte az asszony, aki elfogadta ezt a helyzetet, de húga nagyon hiányzik neki.

A Keresem a családom stábja szövevényes keresés után rátalált Erikára, ám hiába mesélte el neki a stáb, hogy nővére mennyire várja, hogy láthassa, ő elutasította a találkozást, mondván jelenlegi életébe nem fér bele egy testvér. Ám Lilu nem akart üres kézzel érkezni, és vitt Ibolyának egy üzenetet testvérétől.

- Megtaláltuk a húgodat, de ő nagyon fél felborítani az életét, és nem áll készen arra, hogy találkozzatok. De nem jöttem üres kézzel, hoztam tőle valamit -  mondta Lilu.

Ibolya végtelenül csalódottan fogadta Erika üzenetét, de annak örült, hogy a húga jól van, szép életet él.

- Az emlékekből fogok élni, másból nem tudok - mondta Ibolya, aki elfogadta testvére döntését.

Fotó: RTL Klub/Keresem a családom

Sarka Kata és az anyukája közös fotón - Tőle örökölte a szépségét

Sarka Kata az édesanyja ennyire hasonlítanak egymásra.

Ezt is szeretjük