"A rendőrség közölte, hogy apám öngyilkos lett" - Az írónő 9 évesen lett félárva
Margot a tragédia után évtizedekig kutatta a gyökereit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Különleges kérés érkezett a Keresem a családom stábjához: a tegnapi adásban egy ausztrál írónő kért segítséget Liluéktól. Évtizedek óta kutatta a gyökereit, kereste a magyar rokonait, de nem járt sikerrel. Azt mondta, addig nem tud tovább lépni, amíg ki nem deríti, van-e élő magyar rokona.

Lilu és a stáb egy hatalmas, ötezer hektáros ausztráliai birtokon kereste fel az írónőt, hogy minden apró részletet megtudjanak, ami segítségükre lehet a kutatásban. Az édesapa, Miklós, 1949-ben emigrált Magyarországról, Margot pedig már Ausztráliában született.

- Édesanyám azt mesélte apámról, hogy a magyarországi politikai helyzet miatt jött Ausztráliába, mert szibériai munkatáborba küldték volna - mesélte. 

Miklóst frusztrálta, hogy nem tökéletes az angolnyelv-tudása, és nem tud beilleszkedni. Sok projektbe belekezdett, de nem járt sikerrel, közben pedig édesanyjuknak nem segített, pedig négyen voltak testvérek. Miklós mély depresszióba esett, majd elhagyta a családját, és a gyerekek édesapjuk nélkül nőttek fel.

- Kilencéves voltam, amikor a rendőrség kopogtatott az ajtón. Azért jöttek, hogy elmondják, az apám meghalt - mondta az asszony, akit édesapja öngyilkossága óta feszített a kérdés, hogy ki is ő valójában

Az RTL Klub stábja nagy fába vágta a fejszéjét, és több hónapos kutatás után Margot számára megcsillant a remény. Egy családfakutató cég segítségével sikerült felállítaniuk a családfáját, és megtalálták az egyetlen élő unokatestvérét, Rezsőt. A férfi magányosan él, és már elkönyvelte, hogy senki nem is érdeklődik iránta, így meglepetésként érte a hír, hogy a távoli földrészen él egy rokona.

- Miklós kedvenc nagybátyám lett volna, csak elment Ausztráliába. A neki írt levelek nem értek célba, megszakadt a kapcsolat - árulta el a nézőknek Rezső, aki szívesen találkozott Margot-val.

Az unokatestvérek első útja a könnyes találkozás után a temetőbe vezetett, hogy Margot meglátogathassa rokonai nyughelyét. Az unokatestvérek azóta is tartják a kapcsolatot, sőt, Margot-nak titkos terve is van Rezsővel, amit egyelőre nem árult el.

Fotó: RTL Klub/Keresem a családom

Ő Alföldi Róbert gyönyörű unokahúga! Képeken a 22 éves Babett

Képeken a magyar sztárok és gyönyörű unokahúgaik. Nézd meg őket!

Ezt is szeretjük