Ez botrányos! A magyar szépségkirálynőt a tudta nélkül cserélték le
Kelemen Henrietta hiába készült a jövő heti Miss Earth világversenyre, a tudta nélkül lecserélték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tudta nélkül cserélték le Kelemen Henriettát, aki javában készült a Miss Earth világversenyre.

Kelemen Henrietta
Huszárovics Dalma

A 19 éves lány az egyik bulvár napilapban látta néhány napja, hogy egy másik lány képviseli Magyarországot Manilában. Úgy tűnik, idén a szépségkirálynői cím és a botrány karöltve jár.

Javában készült a versenyre

Kelemen Henrietta fejére tavaly év végén a Miss Hungary döntőjén került fel a legszebbnek járó korona. A 19 éves főiskolás lány már hatévesen indult egy szépségversenyen, amit meg is nyert, a 2010-es Operabálon pedig bálkirálynővé koronázták.

Idén tavasszal kapta a telefont, hogy készülhet a Miss Earth világversenyre, mert ő képviseli hazánkat a Fülöp-szigeteken. Diétázott, edzett és lelkileg is igyekezett felkészülni a megmérettetésre. A főiskolai vizsgáit is elhalasztotta, valamint a sárgaláz elleni oltást is megkapta bátyjával együtt, aki elkísérte volna.

- Még október utolsó napján is kaptam levelet Manilából, hogy milyen adatokat, fotókat küldjek ki az ottani belépési papírokhoz és a naptárhoz, amelyen az egyik hónap lapján engem láthattak volna mindenütt a világon - mesélte a csalódott lány a Blikknek.

Azt is elárulta a bulvárlapnak, hogy pert indítanak a szervezők ellen. Úgy érzi, a becsülete forog kockán, az emberek azt gondolhatják, hazudott a részvételről.

A tudta nélkül cserélték le

Amikor kérdőre vonta a Miss Hungary képviselőjét, azt a választ kapta, számukra is néhány napja derült ki, hogy nem Kelemen Henrietta utazhat.

Helyette Huszárovics Dalma megy Manilába, aki 2009-ben bekerült a legszebb 24 lány közé, de szépségversenyt nem nyert. Ruhát biztosítanak számára, de sminkes és fodrász nem utazik vele, egyedül repül. Őt október végén hívta fel a Magyarország Szépe Kft. egy általa régóta ismert képviselője, hogy készüljön. Tőle tudta meg, hogy egy másik lány is úgy tudta, indulhat a Miss Earth-ön.

Hajdú Péterék cége, a Frizbi Entertainment Kft. idén vásárolta meg a többségi tulajdonrészét a Magyarország Szépe Kft.-nek, ezzel többek között a Miss Worldnek is a magyarországi licenctulajdonosa lett. A cég ügyvezetője: Hajdú-Sarka Kata lett. A Miss Earth Hungary címet idén nem osztották ki, de Hajdú Péter és Sarka Kata cégtársa, mint magánember delegálta Huszárovics Dalmát. (Mint ismert, idén a Miss Word Hungary és a Miss Universe Hungary mellett a Miss Intercontinental címet osztották volna ki, de azt Kocsis Korina visszautasította, és utalásokat tett arra, hogy a verseny nem tiszta keretek között zajlott.)

- Bárki indíthat nemzete színeiben egy lányt, aki befizeti a nevezéshez szükséges licencdíjat, amit üzlettársunk három évre előre magánemberként megvásárolt magának- nyilatkozta Sarka Kata a Blikknek.

A Miss Earth 2013 hivatalos honlapján mindenesetre már Huszárovics Dalma jelenik meg Magyarország képviselőjeként. A lányokra november 11-től lehet szavazni, a döntőt pedig december 7-én rendezik meg Manilában. Miss Earth 2012 a cseh Tereza Fajksová lett.

Fotó: Facebook/Kelemen Henrietta Miss Hungary 2012 Hivatalos oldala, RTL Klub/Klinszky Gábor

Ezt is szeretjük