13 év után került gyűrű a két magyar humorista ujjára - Meg is mutatták
A Szomszédnéni Produkciós Iroda két humoristája Karinthy-gyűrűt kapott szerdán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén az Erdélyből származó Szomszédnéni Produkciós Iroda két tagja kapta a humorista szakma legjobbjait elismerő díjat, a Karinthy-gyűrűt, amit július 16-án a Magyar Rádió Márványtermében vehettek át.

A díjazottak sorában Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs az elsők, akik határontúliként vehették át az elismerést.

13 éve együtt

A Szomszédnéni Produkciós Irodát 2001-ben, 13 évvel ezelőtt alapították. Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs olyan nagy nevek sora után vehette át a két aranygyűrűt, mint Hofi Géza, Markó György, Gálvölgyi János, Fábry Sándor, Kern András vagy Kőhalmi Zoltán.

A humoristaduó a díj átvételekor szuperhős pozícióban fotóztatta magát, amit egyik kedvenc régi sorozatuk, A bolygó kapitánya ihletett.

Alapvetően jól kijönnek egymással, egy-két poén megfogalmazásán kívül nem akad közöttük konfliktus. A hétköznapokat is humorral igyekeznek élni, így közvetlen környezetük néha nehezen viseli a hivatásukat.

- A barátnőink azok, akik első kézből hallják a poénjainkat, az összes rossz poénunkat nekik kell meghallgatniuk, szóval igazából ők az elszenvedői ennek a humoristalétnek. De egyébként merem remélni, hogy tényleg viccesek vagyunk, ezért kaptuk ezt a díjat - nyilatkozta a Feminának Bálint Feri, aki hozzátette, mindkettőjüknek van párja, de a családalapítás még várat magára.

Karinthy-gyűrű 40. alkalommal

A Karinthy-gyűrű átadásának idén kerek évfordulója volt, 40. alkalommal osztották ki a humorista szakma legjobbnak ítélt tagjának - illetve ez esetben tagjainak.

- A díj hatására még többet szeretnénk dolgozni, és még nagyobb kedvvel is fogunk, mert segít az a tudat, hogy a szakma is elismeri a munkánkat. Az előadásaink mindig érnek és alakulnak, mint a jó bor, évenként lecserélődnek, archívumba kerülnek. A határidő a legjobb inspiráló erőnk, de ha megvan az ihlet, akkor bármiből képesek viccet csinálni. A humor bérgyilkosai vagyunk - mondták egymás szavába vágva a srácok,

A stand up műfajában ismert Szomszédnéni Produkciós Iroda résztvevője a Dumaszínháznak, emellett szervezői az Erdélyi Humorfesztiválnak is. A kitüntetést a Kossuth Rádió Rádiókabaréjában végzett munkájukért kapták.

A Dumaszínház keretein belül bejárták Európa legtöbb részét, de fellépéseik zöme határon belüli. Legközelebb július 27-én, a DumaFüreden, Balatonfüreden találkozhat velük a hazai közönség.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Leadkép és Facebook-kép: Red Lemon

Ezt is szeretjük