Majdnem az életébe került a forgatás! A TV2 műsorvezetője kis híján a máglyán kötött ki
Kandász Andrea a Kalandjárat forgatása közben került veszélybe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kandász Andrea a Kalandjárat - az útitárs: Kandász Andrea című műsorának bő tíz éve alatt többször került veszélyes helyzetbe.

A TV2 műsorvezetője férjével a Gangesz partján forgatott, amikor majdnem meglincselték és megégették - mesélte a Feminának.

Kis híján a máglyán kötött ki

Ázsiában Varanasit, azaz a hinduk legszentebb temetkezési helyét is felkeresték az egyébként csodálatos emlékű utazáson. A hit szerint az, akinek földi maradványait itt szórják a Gangeszbe, biztosan a Nirvánába jut. A parton így végig máglyák égnek, ahol az India legtávolabbi pontjairól is ide érkező gyászoló családok egy több ezer éves rituálénak megfelelően búcsúznak halottaiktól.

Ezt akarták megmutatni a magyar nézőknek. Kandász Andi meg is beszélte az egyik családfővel, hogy szeretnék ezt a szép hagyományt felvenni. Csak azzal nem számoltak, hogy a maffiától is kellett volna engedélyt kérniük, ugyanis a hamvasztási ceremóniákhoz használt fa nagy üzlet, immár 3000 éve ugyanaz a törzs bizniszel vele. Ők nem örültek a filmezésnek.

- Elkészítettük az interjúkat, felvettük a jeleneteket, nagyon megható volt részese lenni egy olyan több ezer éves nép tradíciójának, amely - velünk, európaiakkal ellentétben - tud mit kezdeni a halállal. Éppen szipogtam, és ezen gondolkodtam, amikor egyszer csak a semmiből vagy száz öklét rázó férfi közelített felém ordítozva. Mint később megtudtuk, a fabizniszes törzs tagjai. Közölték, ha mi felvettük az eseményeket, és lefotóztuk, akkor a halott lelke nem fog olyan hamar följutni a Nirvanába, ezért fogat fogért, lelket lélekért - mondták, és már rakták is a máglyát nekem.

- Végül nyertünk egy kis időt, mert a férjem lefoglalta a törzs vezetőjét azzal, hogy pénzt kínált a bolyongó lélek megváltásáért és az én kiváltásomért. Persze ez a megoldás különösen érdekelte a főnököt. Ez idő alatt a Gangesz felől hajóval megérkezett a bennünket kimenekítő helyi segítőnk, aki látta a jelenetet, és elrohant segítségért. Úgyhogy megúsztuk, de ez egy olyan pillanat volt az életemben, amikor azt mondtam magamban, nem biztos, hogy megéri mindent kipróbálni.

Fotó: Kandász Andrea

Ezt is szeretjük