TV2 műsorvezetőjét újra kellett éleszteni egy forgatáson! Veszélyes helyzeteket élt át
Kandász Andrea sokszor került veszélyes helyzetbe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kandász Andrea a "Kalandjárat- az utitárs: Kandász Andrea" című műsorában már tíz éve mutat a nézőknek érdekesebbnél érdekesebb külföldi és magyarországi helyeket.

Ez idő alatt a TV2 műsorvezetője néha nagyon veszélyes helyzetekbe is került.

Merülés újjáélesztéssel

- Nekem a búvárkodás az, ami kicsit nehezen megy, pedig úszóversenyző voltam, mondogatom is mindig magamnak, elképzelhetetlen az, hogy ne tudjak lemerülni.

A Vörös tengernél próbálta ki először a merülést, ahol mindenféle előkészület nélkül azonnal és nagyon hirtelen levitték tíz méter mélyre, mert aznap már repültek tovább és gyorsan kellett végezniük a forgatással.

- 2 perc alatt megtanultam, hogyan kell kommunikálni jelekkel a víz alatt, de odalent összekevertem mindent, és azt hitték, azt mutatom, jól vagyok, közben meg nagyon rosszul voltam. Nem nyitották ki rendesen a palackot, így nem kaptam megfelelő mennyiségű levegőt, hiába szívtam a pipát. Ezért lett pánikrohamom, fulladoztam. A férjem ismerte fel a mozgásomból, hogy valami nincs rendjén. Ő nagyon jó búvár. Tulajdonképpen egészen romantikus lett a kaland vége, mert Feri a karjában vitt ki a partra ájultan és arra ébredtem, hogy fekszem a homokban, zúg a tenger, a szerelmem megcsókol éppen, szóval, mint a mesében… Csak utána derült ki, hogy tulajdonképpen mesterségesen lélegeztet…

Egyszerre vagány és romantikus

Kandász Andrea azt mondja, rengeteget bátorodott a Kalandjárat tíz éve alatt, de ő is ugyanúgy fél, ha a magasba vagy a mélybe kell menni. Nem is akar rettenthetetlennek tűnni.

- Pont azt szeretném megmutatni, hogy egy átlagos képességű és fizikumú családanya is képes legyőzni a félelmeit. Ha pedig ez megtörténik, akkor ez nagyon jó érzés, építi az önbizalmát, az önbecsülését. Ráadásul mindez közös élmény lehet a gyerekeivel, a párjával, a barátaival, ami építi az összetartozást, és amiről akár sok-sok év múlva is jóízűeket sztorizhatnak például a karácsonyi asztalnál. Ilyen értelemben az utazás, a közös tevékenység összehoz, sokszor sokkal hatékonyabb terápia, mint a pszichológusnál ücsörögni.

Kandász Andrea vagány és kalandvágyó, ugyanakkor romantikus alkat, aki mindig szerelmes volt magába a szerelembe, és nagyon várta a herceget a fehér lovon. Nagyon élvezte a forgatásokat a  fertődi Esterházy-kastély Mária Terézia korabeli szobáiban és Gödöllőn, Sissi császárné egykori lakosztályában is, ahol hercegnőnek érezhette magát. Mivel a férjével kétfős stábot alkotnak, könnyen bele is tudta élni magát a koronás fők életének néhány pillanatába.

Nála a ruhaválasztás is szerelmi kérdés. Általában úgy vásárol, hogy jártában-keltében, első látásra beleszeret egy-egy ruhadarabba, amit például a kirakatban lát, és azt azonnal meg is szerzi. Csak azért nem vásárol, hogy legyen egy újabb ruhája vagy kiegészítője, nem járja rongyosra a lábát a plázákban, hogy találjon valamit.

- Alapvetően a nőies ruhákat részesítem előnyben. Gyakran vezetek rendezvényeket. Ilyenkor azoknak a tervezőknek a ruháit kapom kölcsönbe, akikkel együtt dolgozom. Nagy ünnep számomra, amikor ezeket a kreációkat viselhetem. Az a típus vagyok egyébként, aki akár négyszer is átöltözik, mire elindul a hangulatának megfelelő ruhában. Amire nagyon figyelek, az a színharmónia. Szeretem a színeseket is, de mostanában a fehérek, az arany és a föld színek a nagy kedvenceim, ezeket jól lehet kombinálni és elegánsak is.

- A Femina divatbemutatóján nekem nagyon tetszett, hogy a szerkesztőség egy témát jelölt meg (white caviár), amire a fiatal, friss szemű tervezők felfűzhették a legújabb trendeket, elengedhették a fantáziájukat. A téma ugyanaz volt, de a megvalósítás nagyon sokszínű. Ahány tervező, annyi személyiségű ruha. Csodálatos anyagokkal, nőies, légies, elegáns és vagány alapokkal dolgoztak. Kevés az olyan divatbemutató, ahol megjelenik mondjuk 18 darab ruha, és annak a harmadára azt mondom, hogy simán fölvenném. A White Caviar ruhái ugyanis nemcsak l’art pour l'art készültek, funkcionálisan is megfelelőek voltak. Olyan ruhák, amelyeket egy estélyre vagy különleges alkalomra minden további nélkül fel lehet húzni, nem csak a kifutón mutatnak jól. Három ruhába annyira beleszerettem, hogy el is határoztam, felveszem a kapcsolatot a tervezőkkel.

Fotó: Facebook/Kandász Andrea, Femina/White Caviar divatshow

Ezt is szeretjük