Kamarás Iván Kossuth-díjas édesanyja - 75 évesen is elbűvölően néz ki

Uhrik Teodóra 75 évesen is aktív életet él.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kamarás Iván a mai napig generációja egyik legismertebb színészének számít, sokan talán mégsem tudják róla, hogy művészcsaládban nőtt fel. Édesapja Kamarás András grafikusművész, édesanyja pedig nem más, mint a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész és balettpedagógus, Uhrik Teodóra, akivel szakmailag is segítik egymást.

Kamarás Iván legnagyobb kritikusa az anyja

A Jászai Mari-díjas színész a maximalizmusát, fegyelmezettségét édesanyjának köszönheti, legnagyobb kritikusának és tanácsadójának is őt tartja. Kamarás Iván és édesanyja a Mokka egy márciusi adásának vendégei voltak, ahol többek közt arról beszéltek, mennyire volt jelen Kamarás Iván életében a szigor, és emiatt mennyire volt lázadó fiatalon.

- Nagyon kritikus vagyok, ugyanakkor nagyon érzékeny a kritikára. Nehéz az, amikor kritikát kapunk ezen a pályán, hogy kell tudni elfogadni, hogy kell tudni leszűrni belőle a dolgokat. A szigor természetesen hozzátartozott Iván életéhez is, de erről inkább ne is kérdezzük meg - mondta nevetve a táncművész a műsorban, amire a színész azonnal reagált.

kamaras-anyuka
Fotó: FEM3 Café

- Igen, ezért volt az, hogy lázadtam egy kicsit, mindig harcoltam az elemekkel. Ha valaki azt mondja, hogy ezt ne csináld, akkor biztos, hogy azt mondom, hogy ez így nem jó, de átgondolom, és a végén általában azt szoktam csinálni, amit megbeszélünk. Rájöttem egyébként, hogy alapvetően az ember ugyanolyan lesz egy idő után, mint a szülő, de azért tudok ellenkezni is - árulta el a műsorban a színész, akiről kiderült, gyerekkorában igazi álmodozó típus volt.

- Az általános iskolában, ahova Iván járt, olyan volt a szülőértekezlet, hogy nem ültünk le fogadóórára, de álltunk nagyon sokan sorban, és, mire oda kerültem, azt mondta a tanító néni, hogy sajnos ez a kisfiú csak álmodozik, én meg csak néztem hátra, hogy nahát, ez a művészpalánta csak álmodozik, még ilyet. Egy idő után nem is jártam, nem akartam hallani, a nagymamát küldtük, akit viszont próbált megvesztegetni, hogy mit ne mondjon meg nekünk - árulta el a táncművész, akinek kapcsolata fiával a súrlódások ellenére kitűnő, napi szinten beszélnek telefonon. 

Kamarás Iván sokszor elmondta, mennyire büszke édesanyjára, aki hetvenen túl is aktív életet él, alakját pedig a fiatalabb generáció is megirigyelheti. Legutóbb a 30Y alternatív rockzenekar klipjében is szerepet vállalt, ahol csodálatosan táncolt.

- Nagyon izgultam anyukáért, de mindig kiderül, hogy sosincs miért, így az utóbbi időben már nem vagyok izgulós, mert tudom, hogy a színpad az eleme, ott él, oda született, és nagyon büszke vagyok rá - árulta el Kamarás Iván édesanyjáról a műsorban.

Ennyit változtak a Nemzet Színésznői

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változtak az elmúlt évtizedek során azok, akik a Nemzet Színésznője címet viselik.

Ezt is szeretjük