A női kajaknégyes 13 ezreddel nyerte a világbajnoki aranyat - További magyar érmek is születtek a zárónapon
A portugáliai kajak-kenu VB magyar versenyzőire büszkék lehetünk.

D  AS20180826040
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Arany, ezüst és bronz magyar érmekkel folytatódott és zárult a portugáliai szervezésű kajak-kenu VB. A mai zárónapon, a magyar idő szerint 13 órakor induló versenyeken Kilencből nyolcszor rajtoltak magyar színekben és három további érmet szereztek hazai sportolóink.

A zárónapon a magyar versenyzők közül sorrendben először a fiatal páros, Nagy Bianka és Molnár Csenge kettőse C2 200 méteren hatodikként ért be. Másodikként Birkás Balázs rajtolt a magyarok közül, ugyancsak 200 méteren, egyesben, de sajnos nem ért el dobogós helyezést. Korisánszky a hetedik helyen érkezett be C1 200 méteren. A Tóth-Kulifay páros férfi K2 500 méteren hatodikként végzett. Férfi C2 500 méteren a Hajdu-Fekete páros hatodik lett.

Balla Virág és Takács Kincső C2 500 méter női kettősben ezüst érmet szereztek. Női négyesünk aranyat szerzett K4 500 méteren, mindössze 13 ezredmásodperces előnnyel. A női kajaknégyesben rajtoló Kozák Danuta ezzel a harmadik aranyérmét szerezte meg a világbajnokságon. Férfi négyesünk bronz érmes lett 500 méteren. 

Négytől indultak az 5 ezer méteres távok. Férfi kajak egyesben Noé Bálint negyedik lett, női kajak egyesben Takács Tamara szintén majdnem erre a helyezésre futott be, ám végül az új-zélandi versenyző mögött ötödiknek ért be. Lakatos Zsanett hatodikként zárta a versenyt kenujával 5 ezer méteren, Kiss Tamást azonban sajnos kizárták a versenyből. 

Minden érmesünknek a győzelmekhez, és minden magyar versenyzőnek a fantasztikus és kitartó szerepléshez szívből gratulálunk.

Végig remekeltünk

A 2018-as kajak-kenu VB magyar győzelmei már az előző napokban is büszkeségre adtak okot, hiszen a szombati napon 500 méter egyesben aranyérmet szerzett Kozák Danuta, férfi K-2 200 méteren a Birkás Balázs-Balaska Márk kettős is aranyérmes lett, illetve Kárász Anna-Kozák Danuta páros is 500 méteren aranyérmet szerzett. Bodonyi Dóra pénteken 1000 méteren nyert aranyat egyesben, ugyanekkora távon szintén pénteken a Csipes Tamara-Medveczky Erika páros is aranyat nyert. A pénteki nap további sikere volt Nádas Bence bronzérme egyesben, 500 méteren. A 2018-as kajak-kenu VB első érmese a pénteken ezüstöt szerző paraversenyző, Suba Róbert volt 200 méter egyesben.

Fotók: MTI

Ezt is szeretjük