Sztárszereposztással jön a Szegedre a Jézus Krisztus Szupersztár (x)

A hazai musicalélet sztárjaival érkezik Szegedre idén nyáron a Jézus Krisztus Szupersztár. Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világsikerű darabja harmincöt év után tér vissza ősbemutatója helyszínére, a Dóm térre.

KG  1843
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is olyan színházrajongó, aki ne tudná kívülről a Jézus Krisztus Szupersztár legismertebb slágereit, mint például a Getsemane vagy a Heaven On Their Minds című dalokat. Idén nyáron újra megelevenedik a népszerű történet a Madách Színház előadásában, Szirtes Tamás rendezésében. A művész neve már önmagában garancia a hatalmas sikerre, hiszen olyan felejthetetlen Dóm téri előadások fűződnek a nevéhez, mint például a Szerelmes Shakespeare, a Mamma Mia! vagy A nyomorultak. 

A Jézus Krisztus Szupersztár idén már ötven éve, 1971-ben debütált New Yorkban, a Broadway történetében pedig azóta is az egyik legsikeresebb darabnak számít. Különlegessége, hogy Jézus utolsó napjait Júdás szemszögéből, a rock- és a beatzene segítségével mutatja be. A New York-i premierje után a világ számos másik országában is elsöprő sikert aratott, majd 1973-ban és a 2000-es évek elején filmadaptáció is készült belőle. 

KG  1392

A világhírű rockopera főszerepében Szegeden az ország egyik legismertebb musicalszínészét, Feke Pált láthatjátok, Mária Magdolnaként pedig Gallusz Nikolett lép színpadra. Jézus tanítványát, Júdást ezúttal Serbán Attila alakítja, míg Pilátusként Sasvári Sándor tér vissza Szegedre. Érdekesség, hogy a Jászai Mari-díjas színművész az 1986-os hazai premieren is játszott a rockoperában, akkor Jézus szerepében láthatta a közönség. 

A szenzációs produkció öt estén át, július 2-án, 3-án, 4-én, 9-én és 10-én látható idén nyáron a Dóm téren, ha sietsz, még elcsípheted a legjobb helyek egyikét: szegediszabadteri.jegy.hu

Fotó: Madách Színház

Ezt is szeretjük