Jakupcsek Gabriellát rengetegen kritizálják - Túl soványnak találják
Ha Jakupcsek Gabriellát soványnak titulálják, tudja, jól néz ki.

jakupcsek-gabriella-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel szinte állandóan szem előtt vannak, a közszereplőket állandóan kritizálják: milyen az alakjuk, a sminkjük, a frizurájuk, a ruhájuk. Jakupcsek Gabriella szerint a kritika megfogalmazásának hazánkban nincs meg a kultúrája, és ha a kommentelők csak a tizedét visszakapnák annak, amit a Facebook-hozzászólásokban írnak, egy hétig sírnának. A műsorvezetőt a súlya miatt érte és éri rengeteg kritika, árulta el És te hogy vagy? - Bővebben… című új kötetében, pedig soha nem kellett fogyókúráznia, ésszel eszik, és sokat mozog. 

"Kapok hideget-meleget a nézőktől is, az ismeretségi körömből is, természetesen leginkább a nőktől: jaj, most milyen sovány vagy, soványabb vagy, mint voltál! Van valami baj? Ilyenkor mindig tudom, hogy jól nézek ki. Ezt a megjegyzést egyébként sosem értettem, mert ugye, az nemigen fordul elő, hogy egy nő azt mondja a másiknak: úristen, de kövér vagy! Csakis azt teszik szóvá, ha valaki szerintük sovány."

Kamaszként még máshogy nézett ki, mert a nagymamája hizlaló ételekkel kényeztette. 16-18 évesen négy-öt kilóval volt több, mint bármikor az életében. Majdnem annyit mutatott alatta a mérleg, mint a terhességei alatt. Miután felvették a Színművészetire, a sok szorongástól és a terheléstől ötven kilóra fogyott. Persze hosszútávon tönkreteszi az egészséget, ha valaki a stressznek köszönheti a karcsúságát. Jakupcsek Gabriella egy francia ösztöndíjnak köszönhette, hogy megtanulta, hogyan kell tudatosan táplálkozni. 

jakupcsek-gabriella-konyv

"Ott tanultam meg helyesen étkezni, mert ez az, amit a francia nő tud. Eszik például reggelire croissant-t vagy délután kettő és három között süteményt, de csak pici falatkákat, és utána már nincs több édesség. Sokszor eszik, de keveset, pici adagokat, mert tudja, hogy amekkora az öklöd, akkora a gyomrod, egy akkora adag étellel megtelik." 

Időbe telt, de rájött arra, mit kell ennie ahhoz, hogy energikus, pörgős legyen egész nap, és mit, ha pihenni vagy feltöltődni szeretne. Amikor három műsort vettek fel egy nap egymás után, csak az öltözések között volt ideje bekapni valamit, miközben az agyának maximumot kellett nyújtania. Ekkoriban kezdett kísérletezgetni azzal, hogyan tud úgy étkezni, hogy bírja energiával, ne terhelje meg a gyomrát, és az esze is vágjon. Mostanra már rájött, mit egyen, ha otthon tölti a napját, és mit, ha meg kell jelennie valahol, és dolgozik egész nap.

Cikkünk Jakupcsek Gabriella : És te hogy vagy? - Bővebben... című kötete alapján készült.

Jakupcsek Gabriella a Megúszhatatlan után ismét közös gondolkodásra hívja az olvasót. Az ismert műsorvezető szokásához híven kérdez, egyre csak kérdez. Lehetünk fiatalok, idősebbek, gyerekes szülők vagy gyerektelenek, élhetünk párkapcsolatban vagy szingliként, ő számba veszi a lehetséges élethelyzeteket.

Olyasfajta kérdésekre keresi a választ, hogyan neveljünk boldog gyereket, hogyan boldoguljunk a magánéletben, a munkahelyen, melyek a párkeresés és a párkapcsolat buktatói, vagy hogyan élhetünk túl egy válást. Azon gondolkodik, mik a lehetőségeink, ha boldogtalan kapcsolatban élünk, vagy épp egy szerelmi háromszögben jutunk szerephez. Honnan merítsünk erőt, hogy ki tudjunk szállni, és tovább tudjunk lépni. Emelt fővel.

Kiadja a Jaffa Kiadó.
Ára 3990 forint.
Ezt is szeretjük