Ilyen volt, ilyen lett: Vágó István kvízmester

Képekben az átváltozás

Hazánk kedvelt tévés személyisége az elmúlt évtizedekben számos műsorral lopta be magát a nézők szívébe.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vágó István 1949. február 14-én született Budapesten. Kisgyermekként zongorázni tanult, majd karmester szeretett volna lenni. Habár nem lett belőle zenész, tinédzserkorában zenélt a Sygma, majd évtizedekkel később a Favágók nevű együttesekben, utóbbiban basszusgitáron.

Az érettségit követően gyógyszervegyészmérnöknek tanult, de képzett idegenvezető is, igaz, utóbbi szakmát sosem gyakorolta. A hetvenes évek elején jelentkezett a Magyar Televízió által szervezett Riporter kerestetik című vetélkedőbe, ahol sikerült felhívnia magára a figyelmet.

Az első számú kvízmester

Nem véletlen, hogy 1976-ban Vitray Tamás felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését - ezzel vette kezdetét a különféle vetélkedőkhöz fűződő szenvedélyes viszonya. 1987 és 1997 között Grétsy László nyelvésszel vezette az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő műsort.

Országos népszerűségre mégis elsősorban a különféle kvízműsorok vezetésével tett szert. 1997-ben a TV2 csatornán rövid ideig a Mindent vagy semmit című műsort vezette, majd 2000-től kezdődően hét éven át a Legyen Ön is Milliomos! című vetélkedőben láthatták nap mint nap a nézők.

Visszatérés a Milliomoshoz

Egy év szünet újra visszatért a Legyen Ön is Milliomos! magas székébe, ám a megváltozott koncepció szerint ezúttal sztárvendégeket hívtak meg a vetélkedőbe, akik nyereményük egy részét jótékony célokra ajánlották fel. 2009 szeptemberében Fábry Sándor vette át a vetélkedő vezetését, Vágó pedig a Párbaj című műsor játékmestere lett.

Kevesen tudják róla, hogy kifejezetten jó nyelvérzékkel áldotta meg a sors, éppen ezért nem véletlen, hogy perfekt beszél angolul, németül, franciául és spanyolul, interjúképesen olaszul és portugálul, de egy-egy vakáció során nem okoz neki problémát oroszul, lengyelül és svédül sem megszólalni.

Vágó István emellett a racionális gondolkodás híve, és feladatának tekinti a babonák, a szélhámosság és a hamis ezotéria elleni fellépést.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Felesége Vágó Judit újságíró, fia, Péter pedig a vendéglátóiparban dolgozik.

Fotók: szabadfold.hu, Europress

Ezt is szeretjük