77 éves lett Halász Judit - A ma is elbűvölő színésznőt így köszöntötték születésnapján
Halász Judit 77 évesen is nagyon aktív, koncertezik, és a színházban játszik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2019. október 7-én a 77. születésnapját ünnepelte Halász Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1964-ben diplomázott le a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ami után a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött. Alig fél év után Várkonyi Zoltán már vendégszereplőnek hívta a budapesti Vígszínházba, és a következő évadban pedig leszerződtette. Azóta is, több mint fél évszázada a Víg hű tagja.

Születésnapja alkalmából a teátrum igazgatónője, Eszenyi Enikő is felköszöntötte az ország egyik legnépszerűbb színésznő-énekesnőjét. 

A művésznő számára természetesen az egész Vígszínház készült meglepetéssel: a készülő új bemutató, az Anna Karenina próbáján köszöntötték fel. A darabot Roman Polak, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője viszi színre, a premiert 2019. október 25-én tartják. Halász Judit alakítja a drámában Lídia Ivanovnát. 

halasz-judit-szuletesnap
Fotó: Vígszínház/Szkárossy Zsuzsa

Halász Juditnak több mint ötven év után is tele a naptára, év végéig be van táblázva heti három-négy koncerttel, sok estén pedig a színházban játszik. Ha nem játszik, akkor is gyakran van színházban, mert sok előadást néz meg, szerinte egy színművésznek szükséges tudnia arról, hol tart a színházi szakma. A rendszeres mozgást is fontosnak tartja az egészsége és a szakmája miatt is. 

- Anno Pártos Géza tanárunk a főiskolán azt mondta: "Gyerekek, ez egy hosszú meccs, és mind a fizikumnak, mind a szellemnek frissen kell maradnia". Nyolcvan­éves korban ugyanúgy le kell jönni a lépcsőn, mint húszévesen. Tanulni is kell, mert a mi szakmánkban nem lehet csak úgy felejteni - mesélte a Borsnak 2019 márciusában.

halasz-judit-vigszinhaz
Fotó: Vígszínház/Szkárossy Zsuzsa

A lapnak azt is elárulta, hogy tévedés, miszerint a gyerekközönség a leghálásabb: inkább hálátlan, de megtanulta tőlük, mit kell tennie ahhoz, hogy jól érezzék magukat vele. 

- Figyelni kell. Mára azok a gyerekek, akiknek elkezdtem énekelni, felnőttek, gyerekeik lettek. Olyan szépeket mondtak a koncertek után, hogy úgy gondoltam, miért hagynám őket cserben? Ezért az ezredforduló után elkezdtem olyan lemezeket készíteni, amelyek felnőtteknek is szólnak. Ma már ritka szépség, ha tisztán gyerekekből álló közönséget kapok - árulta el a titok nyitját. 

Venczel Vera egykor és most

 Venczel Verát az 1966-os Kárpáthy Zoltán Katinkájaként, majd az 1968-ban bemutatott Egri csillagok Vicuskájaként zárt szívébe az egész ország. Miután lediplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, a Vígszínház társulatának tagja lett: a színésznő a mai napig hűséges a társulathoz. Karrierje során több mint száz filmben és sorozatban szerepelt, és szakmailag is elismerték több alkalommal. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évtizedek során.

Ezt is szeretjük