Halász Judit őszintén mesélt mellrákjáról - Egy szűrővizsgálat során diagnosztizálták
Halász Judit több mint 15 éve gyógyult ki a mellrákból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Halász Judit egy intézmény, aki a Csiribiri, a Bóbita vagy az Ákom-bákom révén több felnövekvő generációval szerettette meg a zenét. Dalai elsősorban kicsiknek szólnak, de koncertjeit a mosolygó harmincas apukák és a meghatott hatvanas nagymamák is a gyerekekhez hasonlóan élvezik.

40 éve énekel, színészi pályáját a Vígszínháznál kezdte, melynek ma is tagja. Hivatását azonban három évre félbe kellett szakítania rákos betegsége miatt - mesélte a Mokka riporterének.

Halász Judit mellrákkal küzdött

Éppen négy évvel az 1996-os súlyos autóbalesetét követően egy szűrővizsgálat során mellrákot diagnosztizáltak színész-énekesnőnél. Nem szerette volna, ha sajnálják emiatt, így évekig nem beszélt róla.

halasz-judit-840
Fotó: TV2/Mokka

- 2000-ben volt egy melldaganatom, amiről sokáig nem is akartam nyilatkozni. Ma már azért beszélek róla, mert tudom, hogy

minden nő nagyon fél a szűrővizsgálatoktól, pedig el kell menni rá.

Ha idejekorán fedeznek fel ilyen betegséget, az még nagyrészt gyógyítható - hangsúlyozta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a TV2 műsorában.

A kemoterápiától állandó rosszullétek kínozták, és lelkileg is megviselte a betegség. A mellrák mellé ráadásul egy májbetegség is társult. A felépülés végül három évbe telt, ami alatt fellépéseit szüneteltetni kellett.

A diagnózist követően kétségbeesés és ijedtség volt bennem. Azt hittem, hogy ez egy halálos betegség.

Amikor az első megbeszélésen voltam az onkológusomnál, Dank Magdolnánál, azt kérdeztem tőle, hogy meg lehet-e ebből gyógyulni - osztotta meg a nézőkkel a 76 éves sztár.

A gyógyuláshoz végül - túl a kemoterápiás kezeléseken - az segítette hozzá Halász Juditot, hogy elkezdett hinni abban, túl tudja tenni magát a betegségen, a gyógyulás igenis lehetséges. Már több mint 15 éve egészséges, de továbbra is rendszeresen jár szűrővizsgálatokra.

70 feletti magyar színésznők fiatalon és napjainkban

Képes cikkünkben olyan magyar színésznőkről gyűjtöttük össze fotókat, akik túl a hetvenen is ragyogóan néznek ki, és akik fiatalon mindenkit elbűvöltek szépségükkel.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük