Tündéri óvodásokká cseperedtek! Görög Zita gyerekeiről mesélt

Görög Zita gyerekei, Milán és Lotti mostanra tündéri óvodásokká cseperedtek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Görög Zita kétgyermekes anyaként az utóbbi években csak a kisfiára és a kislányára koncentrált.

Ez 24 órás feladat, főleg, hogy Lotti a dackorszak kellős közepén van.

Két tündéri lurkó

- Most fordult elő először, hogy egy hétig mind otthon voltunk betegen, és Milust teljesen kikészítette Lotti. Amikor bementünk az oviba, éppen fotózkodás volt, de ő nem volt hajlandó a húgával együtt kamera elé állni, azt mondta, elege van belőle - mesélte Görög Zita a Feminának.

Milán 2007 januárjában, Lotti 2008 augusztusában jött világra, vagyis 19 hónap van közöttük.

- Általában jó testvérek, tündéri gyerekek, csak Lotti a maga négy évével a dackorszak kellős közepén mostanában tud extra figurákat produkálni. Egyébként is, kettejük közül ő a rosszcsontabb - folytatta a 33 éves sztár.

Milán a modell szerint egy tünemény, érzékeny kisfiú, aki soha nem kötne bele senkibe, semmi rosszat nem tenne, de ettől függetlenül azért megvan a magához való esze.

Hogy bírja a napi pörgést, Görög Zita az érzékeny lelkű Milán és a roppant eleven Lotti mellett méregtelenítő kúrába kezdett: máriatövisből készült kapszulát szed.

Egyszerű a titok a boldogsághoz

Arra is figyel, hogy egészségesen táplálkozzon - ennek köszönheti még mindig remek alakját. No, meg persze a boldogság is szépít: a modell nem titkolja, hogy egy belga férfi személyében ismét rátalált a szerelem.

Az egykori műsorvezető jelenleg rendezvényeken háziasszony, divatbemutatókat szervez, és maga is részt vesz néhányon alkalmanként itthon és külföldön is. 

Egy mesekönyvön is dolgozik: olyan történetek ezek, amelyeket a saját gyerekeinek mond el lefekvés előtt. Milán és Lotti ugyanis nem szeretik, ha a szereplők között gonoszok is előfordulnak, így esetükben magyar népmesékről szó sem lehet.

- Azt láttam, hogy este inkább ezekre a léleksimogató történetekre van szükségük, nem pedig az agresszióra, a gonosz boszorkányra és a hétfejű sárkányra, akinek levágják a fejét. Ahogy visszaemlékszem, az én anyukám is lágyabb történeteket mesélt kiskoromban, és csak később, úgy tízévesen olvastam magyar népmeséket. Mindemellett tudom, hogy a kisgyermekeknek fontos a gonosz, illetve az ellenség megjelenítése, mert ezáltal rengeteg feszültséget ki lehet belőlük oldani - osztotta meg velünk.

Ezek az egyszerre lányos és fiús történetek mellesleg környezettudatos gondolkodásra és elfogadásra is nevelnek.

- Tündérfolt, egy környezetvédő kis tündér a főszereplő. Számomra fontos, hogy fiatalon megtanítsam a gyerekeket arra, ne tegyenek különbséget se bőrszín, se származás alapján, mert ez ma minden probléma forrása. Gond napjainkban továbbá az is, hogy nem ismerjük igazán a környezetünket: nem tudjuk, milyen fákkal, virágokkal élünk együtt, mi mire jó. A meséken keresztül ezzel is megismerkedhetünk - zárta a beszélgetést.

Fotó: Red Lemon

Ezt is szeretjük