Ma 67 éves Gór Nagy Mária! Így nézett ki fekete hajjal, kezdő színésznőként
Ma 67 éves Gór Nagy Mária, aki 30 éve fiatal színészeket is oktat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 67. születésnapját Gór Nagy Mária, aki 1947. május 3-án született Cegléden. Mindig is vonzotta a színház, annak ellenére, hogy gyerekként egyetlen előadást sem látott, és a szülei sem támogatták ez irányú ambícióit.

Érettségi után a Színház- és Filmművészeti Főiskolára jelentkezett, diplomáját 1969-ben vehette át. Tagja volt a Nemzeti, a Thália és az Arizona Színház társulatának, miközben filmekben is foglalkoztatták. Játszott egyebek mellett a Régi idők focija vagy a Hogyan felejtsük el életünk legnagyobb szerelmét című alkotásokban, de feltűnt a Bujtor István nevével fémjelzett A pogány Madonnában, a Hamis a babában, majd annak folytatásában, a 2001-es Zsaruvér és Csigavér 1: A királyné nyakékében is.

A filmek mellett sorozatokban is láthattuk: az Éretlenekben fiával, Szurdi Tamással játszott együtt, a Szomszédokban Nagy Vilma tornatanárnőt testesítette meg, de szerepet kapott a Szeress most! és a Tűzvonalban című szériákban is.

1984-ben megalapította saját színitanodáját, ahol az első tanárok Mensáros László és Verebes István voltak. A tanoda 1993-tól államilag elismert végzettséget adó szakközépiskolának számít, mostanra pedig már államilag finanszírozott képzésre is lehetőség van.

A színésznő mára háromszoros nagymama - első férjétől, Szurdi Miklóstól két fia született, akik közül Tamás három gyönyörű lány unokával ajándékozta őt meg. A színésznő második férje Gulyás Buda operatőr.

Nézd meg a Gór Nagy Máriáról készült képeket!

Fotók: budaifoantikvarium.hu, rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, Europress, drambruspeter.hu

Détár Enikő 50 éves lett

Détár Enikő 50 évvel ezelőtt, 1964. február 26-án látta meg a napvilágot Szolnokon. A pályája elején barna hajjal hódított. Te felismernéd régi fotóin?

Ezt is szeretjük