Elhunyt Gesztesi Károly - Az 56 éves színész infarktust kapott a hírek szerint
Váratlanul elhunyt Gesztesi Károly. A színészt hiába próbálták újraéleszteni.

Tragikus körülmények között elhunyt Gesztesi Károly. Az 56 éves színész a Blikk információi szerint infarktust kapott, hiába próbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni az életét. 

A lap információi szerint Gesztesi a budapesti Ferdinánd hídnál vezetés közben rosszul lett, és infarktust kapott. Kocsijával sikerült félreállnia, és bár gyorsan érkezett a segítség, és 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni, az orvosok nem jártak sikerrel.

gesztesi-karoly-fb
Fotó: TV2

Gesztesi Károly 1963. április 16-án született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház tagja volt. Ezután a Miskolci Nemzeti Színház, majd a József Attila Színház, 1994 és 1998 között a Vígszínház társulatának volt a tagja. 1998 óta szabadfoglalkozású.

Játszott a Szomszédok, az Angyalbőrben, a Kisváros és a Jóban Rosszban című sorozatban. A Magyar vándorban ő formálta meg Álmos vezért, de emlékezetes alakítást nyújtott a Valami Amerikában vagy a Csak szex és más semmi című vígjátékokban is. Láthattuk a Szabadság, szerelem, az Üvegtigris 2., a Rokonok és az Egy bolond százat csinál című mozifilmekben is. 

Gesztesi Károly keresett szinkronszínész is volt, összetéveszthetetlen hangját számtalan filmben, sorozatban, reklámban hallhattuk. A Shrek című animációs filmekben ő adta a címszereplő magyar hangját, a Trónok harcában Robert Baratheont, a Hegylakóban Duncan MacLeodot szólaltatta meg. Gyakran szinkronizálta Sylvester Stallone, Mike Myers, Vin Diesel és Forest Whitaker színészeket is. 

Gesztesi Károly öt gyereket hagyott maga után. Csarnóy Zsuzsanna színésznőtől született fia, a 29 éves Máté szintén színész. Élettársa, Nikoletta két fiúval ajándékozta meg, Márkkal és Dáviddal. Második feleségétől, Liptai Claudiától egy lánya született, Panka. A színész volt élettársa harmadik kisfiát, Áront is a nevére vette. 

A Bánfalvy Stúdió A miniszter félrelép című darabjában Beleznay Endrével
A Bánfalvy Stúdió A miniszter félrelép című darabjában Beleznay Endrével
Fotó: Facebook/Bánfalvy Stúdió

Gesztesi Károly a 2020-as év elején a Borsnak adott interjút, amely pont ma délelőtt jelent meg. Abban azt nyilatkozta, a 2019-es éve nagyon jól sikerült, szakmailag kifejezetten mozgalmas volt, továbbá hogy a sok fellépés mellett a Talent Stúdió mesterkurzusán másfél éve tanít fiatal színészpalántákat, akik nagyon szeretik, a legjobb tanár díját is elnyerte.

- Több mint 200 előadáson vagyok túl, és hihetetlen nagy sikerrel fut a Páratlan páros és A miniszter félrelép. Sok kilométer van bennem, amit részben a Bánfalvy Stúdió csapatának köszönhetek. Utoljára a Vígszínházban éreztem ezt az elsöprő lendületet magamban és a kollégáimban, úgyhogy azt hiszem, jobb helyen nem is lehetnék.

Azt mondta, a pörgős időszak után pihenés vár rá, a következő három hétben azt tervezi, testileg, lelkileg feltöltődik.

- Úgy érzem, újra visszakerültem a ringbe szakmailag, jó pár év után megint kapok forgatókönyveket, és reményeim szerint hamarosan egy nagy, komoly filmmel is visszatérek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük