9 gyermek édesapja a magyar énekes - Közös fotón Gerendás Péter családja
Gerendás Péter legidősebb gyermeke 35, a legfiatalabb pedig tízéves.

gerendas-peter-cover-fb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, dalszövegíró, előadóművész pályája során komoly szakmai és közönségsikereket ért el. Koncertjein hol vonósnégyessel, hol szimfonikus zenekarral, hol ütőhangszeres kísérettel, illetve sokszor gyermekeivel áll a színpadon.

Amellett, hogy olyan elismert művészekkel dolgozott együtt, mint Koncz Zsuzsa, Zorán vagy Dés László, a vele készült interjúk során rendre szóba kerül a hazai viszonylatban meglehetősen népesnek számító családja is.

Gerendás Péter: 9 gyerek, 25 év

A 62 éves Gerendás Péternek összesen kilenc gyermeke született 25 év alatt: Dávid és Vera az első házasságából, Mirkó egy következő kapcsolatból, jelenlegi házasságából pedig további hat gyermek. Első fia, Gerendás Dávid 1983 áprilisában látta meg a napvilágot, őt követte Veronika, Mirkó, Dani, Hanna, Robi, Ruben, Róza és végül 2008 júniusában Flóra.

Az RTL Klub Reggeli című műsorában a zenész arról mesélt, ha újból kezdhetné, talán még több gyermeke születne, hiszen apának lenni csodálatos érzés és hivatás.

- Méltatlanul kevés ez a kilenc gyerek…. Ha vissza lehetne tekerni a kilométerórát, akkor újból belehúznék. Természetesen ezt egy alkalmas társ nélkül nem lehetett volna megcsinálni. A fő logisztikus, a fő szervező, nyilván a feleségem.

Ő az, aki egyensúlyban tartja a családot, akinek - mint Síva istenségnek - száz karja van. 

A zenész és a nála 15 évvel fiatalabb Nóra gyakorlatilag az első randevú óta együtt élnek. 25 éve kitartanak egymás mellett jóban-rosszban. Ha szükséges, Gerendás Péter próbál besegíteni az otthoni teendőkben.

- Az ember igyekszik segíteni, bár bevallom őszintén, a teljesítményem hullámzó. Amikor látom a feleségem üveges tekintetét, akkor rágyúrok a házimunkára. Később azonban megint alábbhagy a lelkesedésem. Bevallom, nem jön zsigerből, hogy nekiálljak mosogatni - nyilatkozta az RTL Klub műsorában.

Gerendás Family Projekt

A zene szeretete természetesen öröklődik a családban: Dávid tehetséges énekes-gitáros, Dani a The Biebers és a Margaret Island zenekarokban dobol - emellett zeneszerző és szövegíró is -, Ruben basszusgitározik, Hanna pedig fuvolán és zongorán játszik. Így a család nem ritkán együtt áll színpadra. Az alábbi videóval bepillantást nyerhetsz a Gerendás Family Projekt egyik fellépésébe.

Magyar tévések, akiknek a gyerekei között nagy a korkülönbség

Képes összeállításunkban megnézheted azokat a magyar tévéseket, akiknek idősebb korukban is született még gyermekük.

Ezt is szeretjük