Csak a hangját ismered? Így néz ki most Gáti Oszkár
Gáti Oszkár hangját az egész ország ismeri, hiszen tucatnyi alkalommal kölcsönözte azt ismert sztároknak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akadnak olyan színészek, akiknek - habár már évtizedek óta a pályán vannak - többen ismerik a hangját, mint az arcát. Gáti Oszkár nagy valószínűség szerint közéjük tartozik, hiszen ha az utcán, kezünkben egy őt ábrázoló fotóval, megkérdeznénk a járókelőket, hogy kit látnak a képen, nem biztos, hogy sokan felismernék.

Képek: picasaweb.google.com, Europress

Ám ha lejátszanánk egy hangfelvételt, amelyen jellegzetesen mély hangja hallható, a többség biztosan azonnal rávágná, hogy ő bizony Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger és Jean-Paul Belmondo magyar hangja, akiket együttvéve több mint 40 alkalommal szinkronizált.

Stúdiósként kezdte

Gáti Oszkár 1949. február 21-én született Szekszárdon. 1970 és 1972 között a Nemzeti Színház stúdiósa volt, a diplomát pedig 1977-ben szerezte meg a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 1977 és 1989 között a budapesti Madách Színházban lépett fel, majd néhány év szabadúszás után a Győri Nemzeti Színház, illetve a Soproni Petőfi Színház tagja lett.

Számos klasszikus magyar darabban bizonyította tehetségét - János vitéz, Az ember tragédiája, A néma levente -, nem beszélve olyan külföldi szerzők műveiről, mint Schiller Ármány és szerelme, Gorkij Éjjeli menedékhelye, Shakespeare Lear királya vagy Csehov Három nővére.

Gyakran mond verset is

A hetvenes évektől kezdve feltűnt játék- és tévéfilmekben - Mephisto, Redl ezredes, Mielőtt befejezi röptét a denevér -, de láthattuk a Linda, a Szomszédok vagy az Életképek című sorozatokban is. Emellett gyakran mond verset és prózát, lemezeit is kiadták.

A korábban már említett három külföldi szupersztár mellett több alkalommal az ő hangján szólalt meg Robert De Niro, Liam Neeson, John Travolta és Jean-Claude Van Damme.

A 61 éves Gáti Oszkár 2008-as színházi visszavonulása, amikor felszólalt a Győri Nemzeti Színház évadzáró ülésén, nagy botrányt kavart, ugyanis keményen megkritizálta az egész színházi világot.
Ezt is szeretjük