A próbákon szerettek egymásba - Gálvölgyi János ennek a darabnak köszönheti feleségét

Gálvölgyi János 18 éves volt, amikor beleszeretett Juditba.

Gálvölgyi János felesége
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János a hatvanas évek közepén ismerkedett meg Gács Judittal az Amatőr Színjátszó Társulatban. A Szkéné Színházban együtt léptek fel 1966-ban Görgey Gábor Ötórai tea című darabjában, melyben kettős szerepet alakítottak: Gálvölgyi János játszotta a férjet és a fiút, Gács Judit pedig a feleséget és az anyát.

A próbák során kerültek közel egymáshoz, Gálvölgyi János ekkor mindössze 18 éves volt, és, bár Gács Juditnak eleinte nem igazán tetszett udvarlója, idővel egymásba szerettek. 

Nem volt a zsánere

Gálvölgyi János felesége később ugyanis bevallotta, hogy az idősebb, marcona típusú férfiak tetszettek neki, szerelmük mostanra pedig szeretetté és barátsággá szelídült.

Gálvölgyi János és családja: Dorka, nővére, Eszter, valamint a színész felesége, Judit.
Gálvölgyi János és családja: Dorka, nővére, Eszter, valamint a színész felesége, Judit.
Fotó: AFP

- János sok minden volt, csak nem a zsánerem. Én a nálam idősebb, marcona férfiakat szeretem, hát János nem volt nagyon olyan, és szerintem most sem az. Nem volt szerelem első látásra, az csak később alakult ki. Úgy érzem, hogy a szerelem hullámzó dolog. Néha erősebb, néha kevésbé. A szerelem elmúlik, a szeretet megmarad, de a barátság stabil - mesélte megismerkedésükről Gács Judit az Egyedül nem megy, avagy minden sikeres férfi mögött egy nő áll című interjúkötetben.

Ő Gálvölgyi János fiatalabbik lánya - A 41 éves Dorka színházigazgató lett

Nézegess képeket!

Elolvasom

46 éve boldog házasok

Gálvölgyi János végül öt évvel később, 1971-ben vezette oltár elé párját, akivel a mai napig, vagyis immáron 46 év boldog házasságban. 

- Mint mondom, barátok lettünk, ami szerintem a tartós kapcsolatnak egyik nagyon fontos eleme, mivel elengedhetetlennek tartom, hogy két ember meg tudjon beszélni egymással mindent, hogy a társam legyen a legjobb barátom. Természetesen ez azóta is tart, mivel talán tartósabb ás állandóbb tényező, mint a szerelem. Tetszett, hogy stabil társként lehetett kezelni és szeretni. Ez persze még mindig megvan benne - árulta el Gács Judit tartós boldogságuk titkát.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük