Eladogatja Gábor Zsazsa ékszereit - Az özvegye ebből tartja fenn a luxust
Frédéric von Anhalt árverésre bocsátja a több mint ezer luxuscikket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2016. december 18-án, 99 évesen elhunyt Gábor Zsazsa özvegye eladogatja a díva kincseit, hogy fenntarthassa azt a luxus, amiben a színésznővel élt. Frédéric von Anhalt több mint ezer luxuscikket bocsát hagyatéki árverésre április 14-én, melyek között dizájner couture ruhák, káprázatos ékszerek, emléktárgyak, egyéb csecsebecsék és elnököktől érkezett levelek is találhatók, írja a Daily Mail.  

A lap fotókat is közölt az eredeti Kim Kardashiannak nevezett díva árverésre kerülő luxuscikkeiről. Gábor Zsazsa, aki volt magyar szépségkirálynő, Amerikában a hatvanas években vált ismertté, de inkább házasságainak és válásainak, nagyszabású partijainak, mint filmszerepeinek köszönhetően.

Egy Steinway-zongora, bútorok, berendezési tárgyak, festmények, Louis Vuitton-bőröndök, filmekben viselt ruhái és kiegészítői, az USA elnökeinek levelei, melyekben a Fehér Házba invitálják, egy Ronald Reagan elnöktől ajándékba kapott nyereg, fotóalbuma, melyben híres emberekkel és sztárokkal látható, pazar estélyi ruhák és természetesen káprázatos ékszerek szerepelnek az aukciós tárgyak között. Zsazsa kilencszer ment férjhez, vagyis nyolcszor vált el, volt házastársai között egy Hilton is szerepelt, így a válásokkal pénzügyi szempontból is jól járt. Egyik híres mondása is így szól:

Sosem gyűlöltem meg annyira egy férfit, hogy visszaadjam a gyémántokat.

Von Anhalt, akivel Zsazsa 1986-ban házasodott össze, azt mondta, a legnehezebben egy 1960-as, neoklasszicista stílusú étkezőtől fog megválni. 

- Az ékszerek és a ruhák különösen lenyűgözőek. Az 1940-es évekből gyűjtött ruhákat, melyek gyönyörű darabok, imádni fogják azok, akik rajonganak a vintage divatért. A legnehezebben ugyanakkor egy étkezőasztaltól fogok megválni, melynél Ronald és Nancy Reagan, Frank Sinatra vagy Sammy Davis Jr. is ült.

- Az egyik partinkon a teraszon álltam, és azt láttam, hogy három ember cipel fel a lépcsőn egy nagyon idős személyt. Fred Astaire volt, aki akkor már nem tudott járni. Találkoztam azokkal a nagy emberekkel, akiket gyerekként a mozikban csodáltam. Csodálatos volt, hogy elvegyülhettem a legnagyobb hollywoodi sztárokkal. 

Gábor Zsazsa kilencedik férje azt nyilatkozta, a díva kívánsága volt, hogy miután meghalt, adja el a tárgyakat, hogy özvegyként is abban a luxusban élhessen, amit a színésznővel szokott meg.  

- Nehéz dolog számomra megválni ezektől a tárgyaktól, hisz 35 évig éltem ebben a házban, a feleségem pedig imádott minden egyes antik darabot, maga tisztította őket, és soha nem szabadult volna meg tőlük. Emlékszem, a tolószékében toltam körbe, amikor meglepődött, mennyi mindene van még, és azt mondta: „miért nem adod el őket, és élvezed belőlük az életet?” Azt mondtam neki, minden itt marad, amíg él, most viszont új helyre költözöm, és már nincs helyem ennyi mindennek - mondta a 74 éves Frédéric von Anhalt.

- Tudom, hogy a feleségem azt akarná, hogy a darabok jó kezekbe kerüljenek, olyan emberhez, aki vigyáz rájuk, nemcsak a sarokba rakja őket.

Ezt is szeretjük