Férjek és feleségek: van-e igazi nyertese egy felrúgott házasságnak?
Woody Allen vígjátékát az Orlai Produkciós Iroda mutatta be a Belvárosi Színházban.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1992-ben mutatták be Woody Allen Férjek és feleségek című vígjátékát, amelyet nemcsak ő rendezett, hanem a forgatókönyvet is ő írta, és az egyik főszerepet is ő játszotta. Mellette Sydney Pollack, Judy Davis, Mia Farrow, Juliette Lewis és Liam Neeson játszott a filmben, amit a Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra is jelöltek, a BAFTA-díjat pedig el is nyerte.

A Férjek és feleségek első színházi adaptációját az Orlai Produkciós Iroda mutatta be november 15-én a Belvárosi Színházban. film első színházi adaptációját az Orlai Produkciós Iroda mutatja be november 15-én a Belvárosi Színházban, Szabó Máté rendezésében. A darabban Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Ullmann Mónika, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla és Hunyadi Máté látható.

ferjek-es-felesegek
Fotó: Pénzes Kristóf

Az egyik szakít, és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni... Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás? Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos... – írja a színlap.

ferjek-es-felesegek3
Fotó: Pénzes Kristóf

Amikor Jack (Pataki Ferenc) és Sally (Járó Zsuzsa) bejelenti, hogy szakítanak, kisebb sokkot okoznak barátaiknak, Gabe-nek (Ötvös András) és leginkább Judynak (Radnay Csilla). Barátaik döntése elgondolkoztatja őket, vajon az ő viszonyuk is megromlott-e már. Jack felszabadultnak és szerelmesnek érzi magát a fitnesz edzőjével (Ullmann Mónika), Sally pedig kétségbeesetten próbálja bebizonyítani magának, hogy örül az egyedülálló életének.

ferjek-es-felesegek4
Fotó: Pénzes Kristóf

Közben Gabe és Judy kapcsolata egyre feszültebbé válik, és Gabe érdeklődése egyre inkább fiatal tanítványa (Gombó Viola Lotti) felé fordult, aki isteníti tanárát, az írót, míg Judy kénytelen magának bevallani, hogy bár Sallyt hozta össze jóképű kollégájával, Michaellal (Nagy Dániel Viktor), legszívesebben ő maga randevúzna vele.

ferjek-es-felesegek5
Fotó: Pénzes Kristóf

Az egyszerű, de ötletes díszletben hol az egyik, hol a másik páros találkozásait leshetjük ki, akik néha egyedül maradva, egy külső hang kérdéseire válaszolva töprengenek el érzéseiken és tetteiken. A vígjáték nevettetve mutatja be a válás, az újrakezdés és az együttélés hétköznapi szürkeségeit – ezekben a szituációkban mind magunkra ismerünk.

Ezt is szeretjük