Váratlan bejelentés! A magyar sorozatból nem lesz ősszel újabb évad
Bizonytalan időre felfüggesztik az m1-en sugárzott Marslakók című sorozat gyártását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az őszi szezonban egyelőre nem kerül újra képernyőre az m1-en sugárzott, alacsony nézettséget produkált Marslakók című sorozat.

A műsort készíttető MTVA úgy döntött, bizonytalan időre felfüggesztik a saját gyártású szappanopera gyártását. Jáksó Lászlót, a Marslakók kreatív producerét és stáb tagjait a hét elején értesítették a döntésről.

Alacsony nézettség

Az mmonline.hu értesülései szerint volt olyan epizódja a sorozatnak, amikor mindössze 0,5%-os közönségarányt produkáltak, ami 4977 nézőt jelentett. Országos adónál ez megdöbbentően alacsony eredménynek számít.

Jáksó László szerint azonban ennek nincs köze a mostani döntéshez. Az MTVA egyszerűen egyelőre nem döntötte el, ősszel mikor és milyen formában szeretné műsorra tűzni a produkciót.

Bár a történet fonala az egész évadra meg van írva, egyelőre nem lenne értelme elkezdeni leforgatni az új részeket. Az aktuális történésekre épülő koncepció miatt ugyanis nem adhatnak le három héttel korábban forgatott epizódot.

A négy hónapos bevezető időszak alatt eddig egyébként nem volt elvárás a nézettséggel szemben, ám szeptembertől ez változni fog. Ha nem lesz elegendő nézője, akkor az MTVA leveheti a műsorról a sorozatot, amelynek leadott részeire 5,9 millió forintot kapnak.

Több éves szerződés

A szereplők egyébként több éves szerződést írtak alá, mellette vállalhatnak színházi munkát, hasonló sorozatban azonban nem szerepelhetnek.

A Marslakók című új napi drámai tévésorozat idén márciusban indult az m1-en. Főszereplői egy internetes lap szerkesztőségének tagjai, akik ugyan nem földönkívüliek, nagyon különböznek a hétköznapi emberektől. Másképp gondolkoznak, ami megnehezíti a magánéletüket, a hivatásukban ugyanakkor kiemelkedően teljesítenek. 

Fotó: Facebook/Marslakók

Ezt is szeretjük