Esztergályos Cecília elmesélte múltja fájó titkát
Nem lehetett anya
Esztergályos Cecília hatszor állt az oltár elé, és elárulta, hogy ennek ellenére miért nem született gyermeke.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Esztergályos Cecíliát a kilencvenes években zárta a szívébe az ország, amikor megkapta Szép Károlyné Ágica szerepét a nagysikerű Família Kft. című tévésorozatban.

A temperamentumos színésznő saját elmondása szerint gyerekkorában sosem volt valami jó tanuló, ám az Állami Balett Intézet klasszikus balett szakán kitűnő eredménnyel diplomázott.

Szabó István fedezte fel

Első munkahelye a Pécsi Balett lett, amelynek három szezonon volt szólótáncosa, majd Szabó István Oscar-díjas filmrendező fedezte fel. Esztergályos 1968-ban szerezte meg második diplomáját, ezúttal a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, innentől kezdve pedig az ország olyan fontos színházában játszott, mint a Thália vagy a Nemzeti.

Habár a 67 éves színésznő egy négygyermekes anyukát formált meg a Família Kft.-ben, sokan nem tudják róla, hogy egy betegség miatt sosem szülhetett.

A Blikknek adott interjújában tavaly vallotta be, hogy 1963-ban rubeolás lett, és nem szülhette meg azt a gyermeket, akivel várandós volt. Több mint egy évtizeddel később szeretett volna újra teherbe esni, ám az orvosok nem tudtak neki segíteni ebben.

Hatszor kötött házasságot

Az sem annyira köztudott, hogy eddigi élete során hat alkalommal állt az oltár elé, egykori férjei közül pedig saját bevallása szerint többel is baráti viszonyt ápol.

Jelenleg Fonyódi Péter felesége, akivel már több mint negyed évszázada mondták ki egymásnak a boldogító igent, Fonyódi előző házasságából született lányának unokájára pedig sajátjaként tekint.

A Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecíliát jelenleg a Thália, a József Attila és a Karinthy Színház különféle vígjátékaiban láthatjuk, ám az elmúlt években keramikusként és festőművészként is sikeresen bemutatkozott budapesti és vidéki galériákban.

Ezt is szeretjük