Kiderült, ki vezeti tovább a Vígszínházat
Így döntött a Fővárosi Közgyűlés
Kiderült, ki vezetheti tovább a Víget és az Örkény Színházat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Fővárosi Közgyűlés mai zárt ülésén döntött arról, ki lesz a továbbiakban a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház, a Szabad Tér Színház és a Vígszínház vezetője.

Mind az öt színház esetében a jelenlegi vezető töltheti be továbbra is posztját, adta hírül az MTI.

Maradtak a jelenlegi vezetők

A Vígszínházat Eszenyi Enikő, a Budapest Bábszínházat Meczner János, a Kolibri Színházat Novák János, az Örkény Színházat Mácsai Pál, a Szabad Tér Színházat pedig Bán Teodóra fogja vezetni további öt évig.

A Vígszínház vezetésére harmadszor írtak ki pályázatot. Először 2013. július 26-án tett közzé a posztra pályázati felhívást a Fővárosi Önkormányzat. Miután a közgyűlés a pályázatot eredménytelenné nyilvánította - mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását - 2013. december 3-án új pályázatot írtak ki.

A második, másfél éves időtartamra kiírt pályázaton az egyedüliként induló addigi vezető, Eszenyi Enikő nyerte el a színház vezetését 2014. március 1-től 2015. június 30-ig.

A Budapest Bábszínház, a Kolibri Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház esetében az ügyvezetői megbízás 2015. március 1-től, a Vígszínház esetében 2015. július 1-től kezdődik.

Fotó: Facebook/Vígszínház, HBO Magyarország

Ezt is szeretjük