A magyar származású Oscar-díjas meseszép estélyit viselt a gálán
Elizabeth Chai Vasarhelyi gyönyörű estélyiben vette át az Oscart.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár magyar résztvevője idén nem volt a 91. Oscar-gálának, egy magyar származású díjazottja azért igen. A legjobb dokumentumfilm díját Free Solo kapta, amelyet a magyar származású Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin rendezett, és amely Alex Honnold sziklamászóról szól.

Elizabeth Chai Vasarhelyi New Yorkban nőtt fel, Marina Vasarhelyi főiskolai adminisztrátor és Miklos Vasarhelyi professzor gyermekeként. Az édesanyja kínai, Hongkongból származik, az édesapja pedig Magyarországról. 2013-ban házasodott össze Jimmy Chin profi hegymászó, fotós, operatőr-rendezővel. A férfi többször megmászta oxigénpalack nélkül a világ összes 8000 méter feletti csúcsát, hegymászása mellett ugyanakkor profi fotós és operatőr, dolgozik többek között a National Geographicnek, ő a North Face arca és rendezője, a GoPro egyik endorsere – írta róla az Index 2015-ben.

elizabeth-chai-vasarhelyi-oscar
Fotó: Northfoto/ZUMA/Li Ying

Elizabeth Chai Vasarhelyi az Oscar-díjat egy hímzett, átlátszó anyagú ruhában vette át, amelynek szoknyauszály részét fodrokkal díszítették.

elizabeth-chai-vasarhelyi-vanity-fair
Fotó: Getty Images/Dia Dipasupil

Elizabeth Chai Vasarhelyi és férje, Jimmy Chin a Vanity Fair Oscar-afterpartiján is megjelentek: a gyönyörű dokumentumfilmes itt egy ugyancsak átlátszó anyagú, fekete csipkeruhát viselt.

Ezt is szeretjük