Dobó Kata kis feketében nyűgözött le mindenkit az este: így jelent meg a Film Maraton megnyitóján
Dobó Kata is megjelent az V. Budapesti Klasszikus Film Maraton keddi nyitóestjén.

dobó-kata-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeptember 13. és 18. között ismét visszautazhatunk filmtörténelemben: a Nemzeti Filmintézet ötödik alkalommal rendezi meg a restaurált filmek legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont.

A rendezvény kedd este az Uránia Nemzeti Filmszínházban az Oscar-díjas Kertész Mihály King Creole című, Elvis Presley főszereplésével készült filmjével indult. A nyitófilmet Elvis maga is élete legjobb filmjének tartotta.

Dobó Kata a Film Maratonon

A „Bécs, Budapest, Hollywood” alkotói köré szervezett esemény hat napja alatt négy helyszínen - a bazilika előtti Szent István téren, a Francia Intézetben, a Toldi moziban, illetve az Uránia Nemzeti Filmszínházban - olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók, amelyeket kizárólag a fesztivál keretében lehet Magyarországon nagyvásznon látni.

Az V. Budapesti Klasszikus Film Maratonon a világ filmarchívumainak kincsei mellett az idén négy legendás mozifilmet, a Macskafogót, a Szelíd motorosokat, a Szárnyas fejvadászt és Kertész Mihály A tolonc című alkotását a Szent István téren, ingyenesen vetítik. A fesztiválon emellett olyan remekművek láthatók, mint A medence Alain Delonnal és Romy Schneiderrel, A sejk fia Bánky Vilmával, a Sziget a szárazföldön Kiss Manyival és a Dögkeselyű Cserhalmi Györggyel.

A kedd esti megnyitón részt vett többek között Dobó Kata színésznő is, aki 2021 decemberében mutatkozott be rendezőként a második filmjével. Képes összeállításunkban megnézheted az est többi sztárját is. 

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük