Darnyi Tamást elgázolták! Először nyilatkozott ügyvédje a részletekről
Íme
Darnyi Tamást meg kellett műteni, miután elgázolták Floridában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elgázolták Darnyi Tamást, a magyar úszósport élő legendáját - ettől hangos csütörtök reggel óta a magyar sajtó.

Szöul és Barcelona négyszeres olimpiai bajnoka úgy döntött, egyelőre még nem áll nyilvánosság elé az üggyel, de ügyvédje interjút adott a Fókusznak.

Darnyi Tamást elgázolták

A legeredményesebb magyar férfi úszó olimpikon 1996 óta nem versenyez, azóta főként a nevével fémjelzett, elsősorban gyermekek oktatására koncentráló úszóiskolájával foglalkozik. 

1996-ban tagja lett a Magyar Úszó Szövetség elnökségének, melynek 2000-től alelnöke lett. 2012-ben pályázott a MUSZ szakmai alelnöki posztjára, de nem választották meg. Jelenleg Amerikában dolgozik edzőként, ott érte a baleset:  Floridában Valentin-nap előtt elütötte egy teherautó, amikor kerékpározott.

- Február 12-én, két nappal Valentin-nap előtt készülődött, és egy pasi elütötte. Eltűnt, de aztán visszajött és elfogták - mesélte ügyvédje. 

Rónai Péter a Fókusz csütörtök esti adása előtt pár órával érkezett Magyarországra, és interjúit is adott az RTL Klubnak. Rendszerint az Egyesült Államokban balesetet szenvedett magyarokat képviseli.

Pert indítottak

A philadelphiai úgynevezett kacsahajó-balesettel lett ismert. 2010-ben egy 16 éves magyar lány és egy 20 éves fiú fulladt vízbe, ő képviselte a hozzátartozókat, és nyert 17 nekik millió dollárt. Azóta is számos esetben képviselte hazánk fiait, például a Costa Concordia-ügyet is megnyerte. A család kérésére ő vállalta el a túlsúlyos Soltész Vilma esetét is. Őt több légitársaság sem szállította haza, így vesztette életét.

- Darnyi hívott minket. El voltam ájulva, milyen csodálatos családja van. Találkoztam a feleségével, Ritával és a 19 éves lányukkal, aki szerintem nagyon híres lesz, be akarják venni a Juilliard-iskolából a Broadwayra, annyira tehetségesen énekel - mesélte Rónai.

Azt is elárulta, hogy a 46 éves sportlegenda csak nemrég kereste meg, de ezen nem lepődött meg, mert a magyarok nem szoktak olyan gyorsan perelni, mint az amerikaiak. Mielőtt felhívta, Darnyi Tamás Magyarországra utazott, és hazájában műttette meg magát, mert az itteni orvosokban jobban bízik.

Darnyi Tamás és Rónai Péter úgy döntöttek, ha megnyerik a pert, az összeget és a sikerdíj egy részét is jótékony célra fordítják.

- Én szoktam millió dollárokat nyerni. Most is ezt szeretném, ezért harcolunk. Ha az esküdtszék kedveli Tamást, hisznek neki, tudnak nagy összeget megítélni. De ez amolyan Las Vegas: nem tudod, mennyit fogsz nyerni - tette hozzá az ügyvéd.

Fotó: MTI/Kovács Tamás, stefan2001.blogspot

Ezt is szeretjük