Csiszár Jenő megint túllőtt a célon! Visszaszólt Kovács Katinak A Dalban
Így
Csiszár Jenő túllőtt a célon, négy előadó pedig a döntőbe jutott.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csiszár Jenő kicsit túllőtt a célon A Dal második középdöntőjében, de a lényeg az, hogy újabb négy továbbjutóval kialakult a döntő mezőnye.

A február 22-én fellépő nyolc előadó közül a zsűri kiválasztja az általa vélt négy legjobbat, közülük dönthetik el a nézők sms-ekkel, szerintük kit küldjünk az idei Eurovíziós Dalfesztiválra.

Csiszár Jenő túllőtt a célon

Csiszár Jenő a szombat esti adásban számos földrajzi bakit ejtett, többek között Dánia helyett Norvégiába küldte volna az egyik magyar versenyzőt. Ezt orvosolandó vasárnap este számadatokkal és érdekességekkel készült Dániáról, ezekkel bombázta az értékelés közben az izgatott előadókat és a közönséget.

Amikor zsűritársa, Kovács Kati szóvá tette neki, hogy "Jenőkém, a versenyzők idegesek!", Csiszár kurtán annyit szólt vissza: "Nem annyira, mint te!". Még ha a legendás énekesnő néha hadarva adta is elő a produkciókról alkotott véleményét, mintha maga is lámpalázas lett volna, ez azért furcsa reakció volt Csiszártól.

A második középdöntőből a zsűri két előadót szavazhatott be pontokkal a jövő heti döntőbe. Az abszolút továbbjutó maximális 40 ponttal Kállay-Saunders András lett. Csiszár Jenő zseniális színpadi palinak nevezte, szerinte a dala elképesztő és megrázó, elvisz mindenhova, remélhetőleg Koppenhágába is. Rákay Philip szerint a Running című dalban lélek van, ha a színpadra néz, akkor nem egy popsztárt lát, hanem egy bűvészt, művészt. Egy kérdés merült csak fel benne: vajon nem túl mély-e az üzenete az Eurovízió közönségének.

Kialakult a döntő mezőnye

A pontszámok alapján a második helyen holtverseny alakult ki: Pál Dénes és a Fool Moon is 38 pontot kapott. A zsűri rövid egyeztetés után az utóbbit küldte a döntőbe. Daluk Rúzsa Magdi szerint nem olvad be a többi közé, Csiszár szerint azzal nagyon erős nyomot tudnának hagyni Dániában a magyar popkultúráról, megmutatnák, hogy 2014-ben Magyarországon mit gondolunk a minőségi zenéről.

Pál Dénes és Brave New World című dala Csiszár Jenő számára a 30 versenydal kiválasztásakor az egyik dániai esélyes volt, ez csak erősödött, de nem tudja, a fiú mennyire tudná hozni ezt a markáns dalt Koppenhágában. A fiatal énekest végül a közönség sms-szavazatai jutatták a döntőbe.

A közönség másik választottja a Honey Beast lett. A legnagyobb hős című dalukról az értékelés során Rúzsa Magdi elárulta, napok óta azzal küzd, hogy miután felébred, ez a szám szól a fülében, de feltette magának azt a kérdést, hogy ha lefordítják, megmarad-e a sajátos humora, ha pedig nem, lesz-e nagy hatása a külföldiekre. Csiszár is azt mondta nekik, ne Oslóba menjenek, Koppenhágában is el tudja őket képzelni.

A Muzikfabrik produkciója Csiszár Jenő szerint kétségkívül fülbemászó dance dal, ízig-vérig rádiós szám, de abban nem biztos, hogy a döntőben megállná a helyét. Polyák Lilla gyönyörű hangját dicsérte Rúzsa Magdi, de azon aggodalmát sem rejtette véka alá, hogy a dal 42 másik között félő, hogy beolvad a többi közé.

A várandós énekesnő, Marge Rákay Philip számára az idei műsor egyik legnagyobb felfedezettje, csak a színpadképet nem találta annyira erősnek, mint amennyire a dalt. Rúzsa Magdi a teljes mezőnyben Oláh Ibolya produkciójánál érzett mindkét alkalommal libabőrt, Kovács Kati viszont kicsit darabosnak érezte a szöveget. A rangidős zsűritag szerint tele van élettel a színpad, amikor Dér Heni ott áll, emellett még szépségversenyt is nyerhetne. A továbbjutáshoz azonban ezek a vélemények most nem voltak elegek.

A versenyzők pontszámai a zsűri értékelése alapján:

Kállay-Saunders András 40 pont
Fool Moon 38 pont
Pál Dénes 38 pont
Honey Beast 37 pont
Marge 35 pont
Dér Heni 35 pont
Muzikfabrik 34 pont
Oláh Ibolya 33 pont
Polyák Lilla 32 pont

A február 22-i döntőben az alábbi fellépőknek szurkolhatunk: Király Viktor, Bogi, a New Level Empire, a Depresszió, Kállay-Saunders András, a Fool Moon, Pál Dénes és a Honey Beast.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük