Csiszár Jenő szétbakizta a tegnap esti műsort! Jókat nevettünk rajta
Ezért
Csiszár Jenő bakijai és A Dal első középdöntőjének továbbjutói.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Dal szombat esti első középdöntőjében nem csak kedvenc fellépőinkért izgulhattunk, hanem azért is, hogy Csiszár Jenő ne bakizzon többet.

A zsűritagok között helyet foglaló műsorvezető még az Eurovíziós Dalfesztivál idei helyszínébe is belesült. 

Csiszár Jenő bakijai

Csiszár Jenő rögtön a műsor elején, a Mystery Gang értékelésének végén elküldte volna a fiúkat Norvégiába, pedig már A Dal című műsorban is számtalanszor elhangzott, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált idén Dánia rendezi.

Később Joni, vagyis Tóth Johanna esetében sem sikerült eltalálnia azt az országot, Svédországot, ahol a fiatal énekesnő felnőtt. Még jó, hogy a műsorvezető tud magán nevetni, földrajzi bakijain a műsor végéig jókat viccelődtek a műsorvezető Gundel Takács Gáborral.

A középdöntő kilenc fellépőjéből a zsűri pontjai és a nézők szavazatai alapján is 2-2 énekes, énekesnő vagy zenekar juthatott tovább a jövő hétvégi döntőbe.

A legtöbb pontot - 39-et - Király Viktor kapta, Rákay Philip szerint az övé a legüzembiztosabb produkció. 38 ponttal a zsűri másodikként Bogit juttatta a döntőbe. Kovács Kati szerint a mindössze 16 éves énekesnőé az eddigi legnagyobb sláger, ezt Csiszár Jenő is kiemelte: a rádiós játszási listák alapján imádják a hallgatók a We All című dalt. 

A nézők két választottja

A zsűri a nézők általi sms-es szavazás összesítése előtt még egyszer segíthette értékeléseivel további kedvenceit: elmondhatták, ki az, akit a maradék hét fellépő közül szívesen látnának májusban Koppenhágában. Rákay Philip, Csiszár Jenő és végül Rúzsa Magdi is a New Level Empire nevét mondta, míg Kovács Kati Radics Gigiét.

Az egyik befutó valóban a New Level Empire lett. Ez nem volt igazán meglepő, hisz ByeAlex, A Dal netes kommentátora már a műsor elején elmondta, hogy a közösségi oldalon hozzászóló nézők körében ők a nagy kedvencek. Rúzsa Magdi és Rákay Philip az együttes énekeséből még hiányolta a 100 százalékos magabiztosságot, de azt elismerték, hogy a közönséget sikerült fölspannolniuk. 

A nézők az első középdöntőből még szintén egy együttest, a Depressziót jutatták tovább. Rúzsa Magdi értékelése szerint a srácok bebizonyították, hogy egy rockzenét játszó zenekarnak is helye van egy nagy nézettségű műsorban.

A Mystery Gang tagjainak magabiztosságát dicsérték a zsűritagok, szerintük a daluk kétesélyes, a továbbjutásban már csak az dönt, tetszik-e eléggé az embereknek az a stílus, amit az előadó játszik. A továbbjutáshoz ez most nem volt elég.

Joni éneklését Rúzsa Magdi bizonytalannak érezte, de elismerte, van ereje a dalának. Csiszár Jenő szerint a harmincas mezőny legjobban összerakott popdala Jonié.

A Group'N'Swing énekesnője ismét csak elismerő szavakat kapott. Rákay Philip nagy rajongója a swingnek, de azt mondta, 2-3 másik olyan dal is van, amit jobban szeretne látnia döntőben, mint az övéket.

Szabó Leslie dalát Csiszár iszonyatosan jónak titulálta, de az volt a baja vele, hogy olyan, mint egy filmzene. Baromi értékes dal, de nem tudja elképzelni az Eurovízión.

Radics Gigi Csiszár szerint minden olyan dolgot tud énekesnőként, mint amit a világsztárok, de az idei dala nem nyerő. Rákay Philip szerint 4-5 olyan dal is van a mezőnyben, amit ha Gigi énekelt volna, 15 pontot is adott volna neki.

A versenyzők pontszámai a zsűri értékelése alapján:

Király Viktor 39 pont

Bogi 38 pont

New Level Empire 36 pont

Szabó Leslie 35 pont

Depresszió 34 pont

Group'N'Swing  32 pont

Radics Gigi 32 pont

Mystery Gang 31 pont

Joni 30 pont

Február 16-án, a vasárnap esti második elődöntőben a Muzikfabrik, Dér Heni, a Fool Moon, a Honey Beast, Kállay-Saunders András, Marge, Oláh Ibolya, Pál Dénes és Polyák Lilla rajongói izgulhatnak kedvencükért.

Fotó: MTVA/Nagy Zoltán

Ezt is szeretjük