A nézők fordítottak! A zsűri másnak ítélte volna a Csillag születik első helyét

A nézői voksok összeszámolása előtt még az Appril Project örülhetett, ám végül fordult a kocka.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Csillag születik második szériájának fináléjára június 4-én, szombaton került sor, melyben a négy döntős versenyző, Krizbai Teca, Szabó Ádám, az Appril Project és László Attila mérte össze tudását.

A műsor első részében minden versenyző sztárfellépőkkel párban lépett a színpadra, a második részben a négy döntős új, egyéni produkcióval rukkolt elő.

Sztárfellépők és egyéni produkciók

Az Appril Project a Rippel fivérekkel adta elő akrobatikus produkcióját, László Attila Balázs Fecóval duettezett, majd Krizbai Teca énekelt az Eddával, Szabó Ádám pedig a 100 Tagú Cigányzenekarral kiegészülve játszotta el a virtuóz Monti csárdást.

A különleges előadásokat a zsűri nem pontozta, csak a második kör egyéni produkciói után emelték a táblákat. Ebben a részben az Appril Project győzedelmeskedett, ők kaptak ugyanis egyedül 40 pontot. Őket követte 39-39 ponttal Szabó Ádám és László Attila, majd 36 ponttal Krizbai Teca zárta a sort.

A táncos csoport igazi bravúrt hajtott végre, korábbi koreográfiáikat gyúrták össze egy ütős fellépéssé, míg Teca egy Gloria Gaynor-dalllal készült.

A harmonikás Szabó Ádám ezúttal énekelt is, míg László Attila azzal lépett fel, amiben erős: egy tempós Máté Péter nótával.

A nézők és zsűri mást szavazott meg elsőnek

A zsűri ezen az estén nem volt játékrontó kedvében, minden fellépőről pozitív kritikát mondott. Szabó Ádámnál nagyra értékelték, hogy klasszikus és populáris dallal is készült, László Attilának pedig igazat adtak, amiért ismét erősségéhez, egy Máté Péter-dalhoz nyúlt.

- Így kell egy döntőben fellépni! Kellő fegyverrel felszerelkezve, olyan dallal, amiben jó vagy. Bárki is mondta, hogy ne énekelj többé Máté Pétert, felejtsd el! - lelkendezett Szirtes Tamás.

A maximális pontot bezsebelő tánccsapatot a zsűri tátott szájjal nézte, hiszen valóban nagyon színes és lendületes tánccal álltak színpadra. Nem véletlen, hogy a csapat óriási elismerést kapott a szigorú Fáy Miklóstól.

- Ha arra gondolok, kitől tanultam a legtöbbet a művészetről a műsor alatt, akkor egyértelműen az Appril Projectet emelném ki - mondta róluk Fáy.

A zsűri tehát szakmailag az Appril Projectet állította volna a dobogó legfelső fokára, a telefonos szavazók, vagyis a nézők azonban másképp döntöttek, és megfordították a verseny kimenetelét.

A győztes kiscsillag ugyanis a nézők szavazatai alapján a kézdiváráshelyi László Attila lett, aki 12 millió forintot, egy utazást és egy autót nyert. Sőt, a meghatódott kamasznak rögtön egy lemezszerződést is felajánlottak. A Csillag születikkel párhuzamosan futó Webcsillag születik versenyt egyébként a Color című kisfilm nyerte.

Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Ezt is szeretjük