Csernus Imre 58 évesen ezzel foglalkozik: 11 éve költözött vidékre a fővárosból

Pszichiáter, író és vendéglátós is egyszerre a híres orvos.

Csernus Imre ezzel foglalkozik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dr. Csernus Imre nem véletlenül számít az ország egyik legismertebb pszichiáterének. Legújabb, A magyar című könyvében ismét olyan kérdéseket feszeget, melyek igen fontosak a magyar emberek életében, valamint elengedhetetlenek a változáshoz. Ezzel együtt több mint harminc könyve jelent már meg, de tevékenységeinek listája korántsem ér véget itt.

Csernus Imre ezzel foglalkozik

11 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy vidékre költözik, és Noszvajon találta meg a helyét. Nemcsak a szakmájában, hanem a vendéglátásban is jeleskedik. Csendülő elnevezésű éttermében helyi alapanyagból készült finomságokkal várja vendégeit, akikkel sokszor beszélget is.

csernus imre
Fotó: Dívány/Valoczi.photo

Csernus Imrével a Dívány készített interjút, melyben elmesélte többek között azt is, hogy miért változtatott praktizálásának menetén.

-  Egy hónapban átlagosan 1200 páciens fordult meg nálam. Ekkor jöttem rá arra, hogy amit én orvosként csinálok, az tulajdonképpen szekunder prevenció. Elgondolkodtam azon, mi lenne akkor, ha megtalálnám azt a módszert és azt az eszközt, amivel a primer prevenciót segíthetném, és olyan emberek eljönnének hozzám, akiknek még csak egy nagyon pici problémájuk van, például egy elakadás… Ekkor elkezdtem keresni azokat az eszközöket, amelyekkel sok emberhez el tudtam jutni. Ez lett a média annak idején a bevállalós tévéműsorral, majd a könyvek, a különböző YouTube-videók és egyéb platformok. Az orvosi szobát soha nem cseréltem le. Én mindig orvos maradtam, csak másként dolgozom.

Azt is hozzátette, hogy az emberekkel való foglalkozás minden esetben kemény meló, még akkor is, amikor éppen előadást tart, vagy kiszolgálja vendégeit.

Az interjúban a következő témákról olvashatsz még:

  • mit jelent számára a természet, és hogyan segíti munkájában a környezet tiszta energiája;
  • milyennek látja a magyar embereket, és mi okozhatna változást;
  • mi a véleménye a Magyar Péter- és az Azahriah-jelenségről;
  • mit gondol arról, mikor lesz pozitív hozadéka a munkájának, melyet egy különleges megoldás ihletett, miszerint az önpusztítást kellene önfejlesztésbe fordítani.

Felismered Batiz Andrást? 49 évesen ezzel foglalkozik a Fókusz egykori műsorvezetője

Húsz évvel ezelőtt hagyta abba a műsorvezetést, az RTL Klub egykori arca már nem él rivaldafényben.

Elolvasom

Cover-fotó: TV2/Mokka

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük