Tragikusan fiatalon hunyt el! Cserháti Zsuzsa ma lenne 64 éves
Cserháti Zsuzsa a hazai pop egyik kiemelkedő alakja: nem egy feledhetetlen slágert hagyott hátra.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cserháti Zsuzsa 1948. június 22-én látta meg a napvilágot Budapesten, ma lenne 64 éves. 2003. július 23-án, tragikusan fiatalon, 55 éves korában hunyt el.

A magyar könnyűzene egyik kiemelkedő alakja a kritikusok szerint Kovács Kati mellett a hazai poptörténet legjobb női hangja volt.

Nagy visszatérés

Már a hatvanas évek második felében is énekelt, de karrierjében az áttörést az 1972-es Táncdalfesztivál hozta meg számára.

A hetvenes évek egyik legtöbbet foglalkoztatott énekesnőjének számított, a nyolcvanas években háttérbe került, de mintegy másfél évtizedes kihagyás után, 1996-tól Magyarország legnagyobb sikerű visszatérését mondhatta magáénak.

Miután a nyolcvanas években kikerült a zenei közéletből, továbbra is fellépett külföldön és belföldön egyaránt, a budapesti Moulin Rouge vezető énekese volt.

Később azonban magánéleti és szakmai válságai következtében jelentős túlsúlyt szedett fel, majd átmenetileg teljesen eltűnt a színpadról.

Maradandó életmű

1996-ban újra betört a hazai poppiacra: Hamu és gyémánt című albumával óriási sikert aratott. Még ugyanebben az évben EMeRTon-díjjal jutalmazták, 1998-ban pedig megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét. Boldogan vállalt újra fellépéseket, 1999-ben pedig orvosai segítségével sikerült lefogynia.

Halála előtt azonban ismét depresszióssá vált, de állítólag ez nem játszott szerepet korai távozásában. Orvosai szerint természetes halállal ment el: egy ér megrepedése miatt percek alatt elvérzett.

A közönség és a magyar zenetörténelem olyan feledhetetlen slágereket köszönhet neki, mint például az Édes kisfiam, a Boldogság, gyere haza, a Különös szilveszter, a Hamu és gyémánt vagy az I love you baby.

Ezt is szeretjük